1 post
Skip to main content

Lego úgy néz ki nem megy ki a divatból

2023. február 19.
Letenye Média

Lego úgy néz ki nem megy ki a divatból

(x) A Lego-t 1932-ben alapították és az 1990-es évek végéig soha nem volt veszteséges. A Lego vezérigazgatója Jorgen Vig Kntorp az innováció területén verhetetlen, így amikor veszteséges lett a Lego kilépett a piacra a Star Wars, a Harry Potter és egyéb más filmekhez kötődő játékokkal. 2015-ben a Lego megelőzte a Ferrarit, hiszen már 660 millió Forint nyereséget értek el. 2008 és 2010 között profitjuk megnégyszereződött. A sokak által kedvelt minifigurák szinte uralták a játékpiacot. Legutóbbi nagy húzásuk a Lego House volt, amely egy 130 000 négyzetméteres létesítmény. A Lego házat az a Bjarke Ingels tervezte, aki az új World Trade Centert is. A létesítmény látogatói felmászhatnak a tetőre és lefelé jövet különféle látványosságok várják őket. A belső térben Lego szobrok találhatók.

lego jatek

A Lego az elmúlt években drasztikusan lecsökkentette a limitált darabok számát, így egy-egy kuriózumnak is számító készletet már nem 13 000 példányban gyártanak le csak 6500 példányban. Elindult a Ninja, a Mindstorms készletek gyártása, amelyekkel már programozható Lego robotokat lehet felépíteni. Ezeket a szetteket a tizenéves korosztálynak szánták. A nagyobb gyerekek a Lego Architecture, a Burj Khalifa készleteknek örülhettek, de természetesen a Lego gyűjtőket is folyamatosan elbűvölik egy-egy új szettel. A Lego egyszerűen nem tud kimenni a divatból, hiszen folyamatosan megújul és évről évre számtalan játékot dob piacra. Ha elmegyünk egy legokat értékesítő üzletbe akkor soha nem tudunk onnan úgy kijönni, hogy ne találnánk egy új szettet.

Nézzünk meg pár ikonikus Lego készletet – szemezgetésünk az elmúlt évekből

A Lego Technic™ BMW M 1000 RR 42130 egy 1:5 arányú modell, amelyet élethű jellemzőkkel ruháztak fel. A modell egy 3 fokozatú váltóval is rendelkezik, működik is. A motort egy beépített 4 hengeres motor hajtja a férfi vásárlók nagy örömére. Ezt a készletet 100 000 Forint környékén vásárolhatjuk meg.

A Lego Harry Potter Roxfor ikonok (76391) egy kimondottan gyűjtői kiadás. Akik kedvelik a Harry Potter filmeket, azoknak szinte kötelező ezt a szettet megvásárolniuk. A szettet összeépítve egy komplett jelenet elevenedik meg a filmből. Megtalálhatjuk a szettben Harry Potter varázspálcáját, az Aranycikeszt, egy Roxford sálat és Tom Denem naplóját is.

A NASA Discovery űrsiklója (10283) egy Architecture modell. A modellt az 1990-es Hubble űrteleszkóp bevetésének emlékére tervezték. Az űrsiklót az üzletekben 85 000 Forintért kínálják.

Star Wars rajongóknak dobták piacra a Luke Skywalker Vörös Ötös sisakját (75327), amely már 29 000 Forintért a miénk lehet. A lázadó pilótasisak igen élethűre sikeredett. Ezt a sisakot érdemes még a szobánkba is kiállítani.

Szintén a férfiaknak szánták a Technic McLaren Formula 1 (42141) versenyautót. Ezt a versenyautót a Lego tervezői a McLaren Racinggel közösen tervezték, így biztosak lehetünk abban, hogy az eredeti versenyautó másolatának boldog tulajdonosai lehetünk, amennyiben megvásároljuk 65 000 Forint környékén.

Érdemes odafigyelnünk a Lego Art Jim Lee Batman (31205) gyűjtői darabra is, amely szobánk dísze is lehet. A 3 darabos sorozatból Batman, Joker és Harley Quinn portréját építhetjük meg. Ezeket a képeket sokan látnák szívesen a falakon.

A Lego épületek 15. évfordulójára adták ki a Lego Boutique Hotelt (10297). A gondosan kidolgozott részletek, a szokatlan háromszög-geometria, az elegáns dekoráció, a fényűző építészeti stílus mind magával ragadja a szett boldog tulajdonosát. A Boutique Hotelt 98 000 Forintért vásárolhatjuk meg.

Ha még több Lego szettel szeretnénk megismerkedni, akkor érdemes a jól játszani oldalán körülnézni.

(A kép forrása: pixabay.com)


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek