1 post
Skip to main content

Örökrózsa, a tökéletes ajándék

2023. február 14.
Letenye Média

Örökrózsa, a tökéletes ajándék

(x) Nem véletlen, hogy az utóbbi néhány évben egyre divatosabbá váltak a rózsaboxok, a rózsadobozok. A közösségi média oldalakon gyakran látható, hogy a hölgyek különleges örökrózsával pózolnak.

A rózsaboxokba kezdetben élő, vágott rózsafejek kerültek, hiszen gyönyörű kompozíciókat lehet alkotni ezzel a gyönyörű virággal. Azonban ez a divat nem tartott sokáig, hiszen néhány nap alatt a rózsák elhervadtak és büdösödtek. Így már nyilvánvalóan nem mutattak olyan jól. Szóval szükség volt egy alternatív megoldásra, és ekkor kaptak szerepet az örökrózsák. A DekorPlaza.hu oldalán a Rose Amor különleges örökrózsái közül lehet választani.

orokrozsa

Az örökrózsa olyan vágott virág, amely átesik egy tartósítási folyamaton

A rózsaboxok vagy rózsadobozok örökrózsákat tartalmaznak, amelyek hosszabb ideig kitartanak, így tökéletes ajándéknak számítanak. Ugyanolyan gyönyörű kompozíciókat lehet alkotni a segítségükkel, mint az élő rózsákkal.

Az örökrózsa olyan vágott virág, amely átesik egy tartósítási folyamaton. Ezt a tartósítási folyamatot kezdetben zöld növényeken alkalmazták, hogy a koszorúba kerülve sokáig tudjanak pompázni, és ne száradjanak ki. Így érték el, hogy az eukaliptusz, a mohák, a rumórák és a társaik ne száradjanak el.

A teljes virág tartósítható ennek a folyamatnak köszönhetően

Miután kiderült, hogy a zöld növényekkel tökéletesen működik ez a tartósítási folyamat, kísérletezni kezdtek a vágott virágokkal. Ekkor derült ki, hogy a rózsát tartósítással örökrózsává lehet alakítani. Ez a tartósítási folyamat mindössze 2-3 héten át tart. A rózsafejeket egy speciális, glicerines oldatban áztatják. Ennek hatására a virágból távozik a víz, és elkókad. Ekkor úgy néz ki a virág, mintha tönkremenne, azonban ez nincs így.

Miután távozik a nedvesség a növényből, a tartósítószer minden részét végigjárja, amelynek hatására a virág újra feléled, és eredeti formájában és színében pompázik tovább. Egyébként nem csak a rózsák fejét tartósítják így, a teljes virág, a szárával együtt tartósítható ennek a folyamatnak köszönhetően.

Az örökrózsákat nem szabad vízbe vagy vizes oázisba tenni

Valóban örökké pompázik az örökrózsa? A tartóssága függ attól, hogy milyen hatásoknak van kitéve, függ a környezetétől. Ha örökké nem is, de hosszú éveken át eredeti formájukban és színükben pompáznak ezek a virágok, ha a környezeti hatásoktól, a naptól és a portól elzárva tartják őket. Ilyen körülmények között általában 3-5 éven át maradnak gyönyörűek, de arra is van példa, hogy ennél tovább is bírják.

Azonban azt fontos megemlíteni, hogy az örökrózsákat nem szabad vízbe vagy vizes oázisba tenni, hiszen ennek hatására a virág újra megszívja magát vízzel, a tartósító oldat kimosódik belőle, és a tartós állapot megszűnik, a virág tönkremegy. Szóval kiemelt figyelmet kell fordítani az örökrózsa tárolására annak érdekében, hogy hosszú éveken át megőrizze eredeti színét és formáját.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek