1 post
Skip to main content

Ezt mivel fotóztad? Kaputelefonnal?

2023. január 24.
Letenye Média

Ezt mivel fotóztad? Kaputelefonnal?

(x) A legrettegettebb kérdés, amit csak kaphat az, aki a közösségi médiában oszt meg képeket. Mert ugyan pár évszázaddal ezelőtt még sehol sem volt a fényképezés, mint olyan, ma már mindenki zsebében ott lapul egy kamerával ellátott mobiltelefon, amellyel rekordmennyiségű fotókat lő mindenki.

Fotózzuk az ételünket, a gyermekünket, a havat, az esőt, a karácsonyfát, a szülinapi tortát, a házi kedvenceket. Temérdek fénykép születik, és persze akad köztük profi is, meg olyan is, amit a címben említett eszközzel lőttek. 

fotozas

Érdekel a fotózás?

Akad sok ember, aki megelégszik a telefonja kamerájával, vannak azonban, akiknek a fotózás jeleni az életet: nekik ajánljuk a The Bright Academy fotós tanfolyamát, ahol minden alapvető ismeretanyagot megszerezhetsz a fotózással kapcsolatban.

Sokaknak él a fejében az a romantikus kép, hogy a fotós egy géppel a kezében jár-kel fel és alá, néha elkattint egy-egy képet, és máris csodás fotók születnek.

A valóság ettől persze teljesen eltérő! 

Természetesen kell hozzá affinitás, érdeklődés, szépérzék és kreativitás, de ez még messze nem minden. Hiába van meg benned minden az előbbiekből, és tartasz a kezedben egy fantasztikus fényképezőgépet, ha nem ismered a szakmai hátteret, gyakorlatilag ugyanolyan lesz, mintha a legolcsóbb mobiltelefon kameráját használnád.

Persze ennek nem feltétlenül kell így maradnia, hiszen ha hajlandó vagy tanulni, fejlődni, akkor semmi sem állhat a fotós karriered útjába!

Szakmázni muszáj!

A The Bright Academy tanfolyamán részletekbe menően sajátíthatod el a fotózás alapjait, de lássuk csak, mi vár rád, ha beiratkozol:

  • Megismerkedsz a fotózás történetével és a képalkotás alapjaival.
  • Beleáshatod magad a digitális fotózás rejtelmeibe.
  • Megtanulod az objektív használatát.
  • Elsajátítod a manuális fotózás minden csínját-bínját, kezdve a rekeszidőtől, a blendéig, az ISO-ig és a záridő fogalmáig.
  • Sőt, még a Photoshop alapjait is magadévá teheted, amivel a fotók utómunkálatait tudod elvégezni.

A szabadúszóvá váláshoz is megkapsz majd minden segítséget, cégalapításról a marketingig bezáróan.

De a hangodat sem szabad elveszíteni!

A fentiek biztosan meggyőztek arról, hogy elkerülhetetlen, hogy ismerd a technikai hátteret, valamint a szabályokat, ugyanakkor azt is tudnod kell, hogy a szabályok arra vannak, hogy megszegd őket. Ezért aztán arra biztatunk, bátran merj kilépni a keretből, ellentmondani a sok évtizedes, évszázados bevett szabályoknak csak azért, hogy valami újat, egyedit alkothass!

Ne félj hát megbarátkozni a gépeddel, ti ketten együtt csodákra vagytok képesek!

Specializálódj!

Végezetül fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nem lehetsz mindenben jó. Van, aki pazar természetfotókkal örvendezteti meg a nagyközönséget, más a családi események felemelő pillanatait örökíti meg roppant figyelmesen, megint mások pedig zseniális portréfotókat tudnak alkotni.

Rajtad áll, hogy te mit választasz. Javasoljuk, lőjj az elején minél többet minél változatosabb témákban, és érezni fogod, melyik a te utad!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek