1 post
Skip to main content

Így válassz szőke hajfestéket!

2024. június 24.
Letenye Média

Így válassz szőke hajfestéket!

(x) A szőke hajszín évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlen tehát, hogy a mai napig rengeteg nő dönt úgy, hogy ilyen színűre festi a haját. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni a szőke hajfesték kiválasztása során.

Hogyan válasszunk hajszínt?

Sokan kifejezetten azért döntenek a hajuk befestése mellett, mert szeretnének valamilyen változást látni magukon, és feldobni a már megszokott külsejüket. Fontos azonban, hogy alaposan megbizonyosodjunk arról, hogy jól is fog állni a választott árnyalat, amit olyan tényezők is befolyásolnak, mint például a szemek színe vagy a bőrtónusunk.

A Joli Fodrászkelléknél kapható professzionális hajfestékek között számos árnyalat megtalálható, legyen szó akár a szőke különböző verzióiról. Érdemes alaposan áttanulmányozni a rendelkezésre álló mintákat, és a döntés során mérlegelni azt is, hogy mennyire illik majd a választott szín például a bőrünkhöz. Ha például kifejezetten világos arcbőrünk van, előnytelen lehet egy aranyszőke színárnyalat, aminek hatására még sápadtabbnak tűnhetünk.

Bár ma már léteznek olyan hajfestékek, amelyek mentesek a különböző káros anyagoktól, vegyük figyelembe, hogy bizonyos mértékben minden hajfesték roncsolja a hajszálakat. Ha tehát kifejezetten sérült, töredezett hajjal lettünk megáldva, számolhatunk vele, hogy a színezés tovább ronthat a frizuránk állapotán.

szoke haj hajfestek ALP PR 2024 junius

A szőke hajfesték kiválasztása

Sokan gondolják úgy, hogy nincsenek nagy különbségek a hajfestékek között, hiszen tulajdonképpen ugyanazt a végeredményt láthatjuk, bármelyik márkát is használjuk. Ez azonban nem igaz, mivel az összetevők sok esetben mások lehetnek.

Ma már több kozmetikai cég is próbál kifejleszteni olyan termékeket, amelyek kisebb mértékben tartalmaznak olyan káros összetevőket, mint az ammónia, illetve sokuk már teljesen mentes ezektől az anyagoktól. A hajfesték kiválasztásakor tehát érdemes azokat a verziókat preferálni, amelyek nem tartalmaznak ilyen összetevőket, illetve gazdagok a haj ápolását segítő hatóanyagokban.

Léteznek például olyan argánolajat vagy sheavajat tartalmazó termékek, amelyek hozzájárulnak a haj szerkezetének újjáépítéséhez, illetve az oxidáció elleni védelemben is segítenek. A sheavajban megtalálható A-, E-, és D-vitaminok ezenfelül gondoskodnak a festett haj megfelelő táplálásáról, illetve gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkeznek.

A festett haj ápolása

Ugyan a kímélő hajfesték kiválasztása kulcsfontosságú lehet a hajunk szerkezetének megóvása szempontjából, nem feledkezhetünk meg a festés utáni ápolásról sem. Fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról, amelyet egy kifejezetten festett hajra kialakított balzsam és kondicionáló együttes használatával tudunk elérni.

Sok nő álmodik arról, hogy gyönyörű, szőke frizurája lesz, érdemes mindig a bőrszínünkhöz illő árnyalatot preferálni. Az ideális szőke hajfesték megtalálása után pedig nincs más dolgunk, mint gondoskodni a frizura ápolásáról. 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek