1 post
Skip to main content

Kanapéjavítás házilag? Nem lehetetlen!

2024. június 19.
Letenye Média

Kanapéjavítás házilag? Nem lehetetlen!

(x) A kanapék igazi ékkövei a lakásnak, idővel viszont szinte mindannyiuk elveszíti régi dicsfényét, és elkerülhetetlenné válik a javításuk. A kisebb szépséghibákat te magad is tudod korrigálni otthon, a nagyobb feladatokkal viszont mindenképpen szakemberhez kell fordulni.

Az mai cikkünkben az előbbiek közül gyűjtöttünk össze néhányat, hogy segítsünk minél tovább megőrizni a Kanape.net ülőgarnitúra kínálatából választott, szeretett ülőalkalmatosságodat, és ne kelljen ismét nagy költekezésbe verned magad. A minőségi darabok ugyanis manapság már több százezer forintos tételt is jelenthetnek.

kanape ALH PR 2024 junius

A kopás a kanapék ádáz ellensége

Megkopott, kifakult, esetleg elszakadt a kanapéd huzatja, és már nem látod értelmét annak, hogy bármit is kezdj vele? A levehető kárpitok fő előnye, hogy egyszerűen kicserélhetők.

Na mármost, a régebbi kanapék többsége még nem rendelkezik levehető huzattal, így az esetükben más megoldás után kell nézned. Két lehetőséged van: vagy elterelhetjük a figyelmet a foltról mondjuk egy takaró segítségével, vagy szakemberrel kicserélteted a kárpitot.

A lábak és a kartámlák kicserélése

Bár nem annyira jellemző, de azért időnként előfordulhat, hogy a kanapé lábát tartó csavar megadja magát, és cserére szorul. Amennyiben ennek nem tudod a pontos méretét, akkor a legjobb, ha a kitört részen a lyukhoz egy papírt odanyomva ceruzareszelékkel kiszínezed a papírt, hogy látszódjon a csavarlyuk mérete. Vagy ha szeretsz méricskélni, akkor akár ki is mérhetsz mindent.

Ezekből már a csavarboltban valószínűleg már meg tudják mondani, hogy mire van szükséged. De, ha szeretnél biztosra menni, akkor vidd magaddal a csavar maradványait is, és mutasd meg a boltosnak!

Abban az esetben viszont, ha maga a kanapé lába tört szét, akkor az interneten szinte mindenhol kaphatsz helyette újat, bár nem biztos, hogy hasonló színben. Az esztétika érdekében tehát érdemes az összes lábat lecserélni.

Vázszerkezet felújítása

Az ülőgarnitúrád vázszerkezete javításra és stabilizálásra szorul? Ezt a feladatot jobb, ha inkább profikra bízod, mivel komoly szaktudást igényel. Jobb esetben már ragasztással meg tudják oldani a dolgot, de ha kell, akkor kapcsoznak és csavaroznak is.

Abban az esetben pedig, ha egy gyenge konstrukcióról van szó, keményfa kötőket, merevítéseket, távtartókat, rögzítő elemeket alkalmaznak a betonbiztos tartás és stabilitás érdekében.

Kiült kanapé javítása

Bár eldeformálódott kanapépárnák némi felrázással még menthetők, de egy idő után szükség van a szivacs cseréjére, amelyet szintén érdemes szakemberre bízni.

Kitöltőanyagként választhatsz akár memóriahabos szivacsot, de igény szerint személyre is szabható a komfort. Ha szeretnéd, akkor kérhetsz keményebb, jobb tartást biztosító vagy lazább, süppedősebb kivitelben készült töltőanyagot is.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek