1 post
Skip to main content

Nézze kényelmesen a TV-t dönthető tartók segítségével

2024. június 10.
Letenye Média

Nézze kényelmesen a TV-t dönthető tartók segítségével

(x) A legújabb technológiával készülő lapos TV-k diszkrét berendezései lehetnek otthonainknak, ugyanis nem kell már külön bútorzatról gondoskodni, egy megfelelő konzol segítségével stílusosan, mint egy faliképet is elhelyezhetjük.

Többféle lehetőség közül választhatunk attól függően, hogy hol, melyik helyiségben és milyen magasságban helyezzük el, illetve hogyan használjuk. Míg korábban szinte kizárólag a nappalikban kaptak helyet, ma már előszeretettel rakjuk a háló- és gyerekszobákba is, és nemcsak fotelből, de ágyban fekve is nézzük. A fixen telepített készülékek kisebb komfortot nyújtanak, de ha mozgatható tartóra rögzítjük, a szoba több pontjáról, ülve és fekve is kényelmesen tévézhetünk.

Cikkünkből megtudhatja, miért praktikus a Kábelvilág webáruháznál kapható fali konzolra erősíteni, illetve milyen lehetőségek vannak!

 gamer gyerek ALH PR 2024 junius

Szerelje a falra!

Egy nagy méretű készülék nemcsak sok helyet foglal lábra szerelve, egy szekrényre vagy polcra helyezve, de nehezíti a takarítást is, illetve kevésbé biztonságos, hiszen egy óvatlan mozdulattal lebillenhet.

De az esztétikus megjelenés szempontjából is jó ötlet a falra rögzíteni, akár szekrénybe rejteni, elegáns megoldás, ráadásul a vékony kialakításnak köszönhetően szinte belesimul a környezetbe, jobban illeszthető a helyiségek stílusához. A fix tartók mellett választhatunk mozgatható alternatívákat is, amelyek bizonyos szögben dönthetők és forgathatók, így még kényelmesebbé teszik a szórakozást.

Mi alapján válasszon?

A praktikus, dönthető TV-tartók kis helyigénnyel rendelkeznek, és szinte észrevétlenül rögzítik a készülékeket. Az eltérő méretű TV-k fixálásához különböző teherbírással rendelkező konzolok kaphatók, ezért vásárlásnál alaposan vegye szemügyre a kiszemelt darab paramétereit.

Az optimális tartó kiválasztásához ismernie kell a készülék VESA szabványát, ugyanis valamennyi TV szabványos méretű furatokkal, a rögzítéshez szükséges előkészítéssel kerül legyártásra. A furatok egymáshoz viszonyított távolsága eltérő lehet, így mindig az adott eszköznek megfelelőt válassza! Erről a készülék hátoldalán talál információt. A következő paraméter, ami a konzol kiválasztása szempontjából fontos, a TV átmérője.

Dönthető konzol a nagyobb kényelemért

Amennyiben tévézési szokásai igénylik, nemcsak fix, hanem mozgatható fali tartókat is választhat, így az ágyon vagy a kanapén fekve, a földön ülve is kényelmes pozícióból nézheti. Tökéletesek nagy méretű monitorok fixálására is például orvosi várókban, közintézményekben. Ezek a kiegészítők különböző paraméterekkel – VESA méretek, kompatibilis képernyőméret, teherbírás, a dönthetőség foka – rendelkeznek, de jellemzően 5-10°-os döntést tesznek lehetővé. Léteznek olyan modellek is, amelyek a beépített vízmérték révén megkönnyítik a készülék falra szerelését.

A kábelek elrejtéséről, rendezettebbé tételéről fali tartók esetében is gondoskodni kell, megoldást nyújtanak rá a kábelcsatornák, kábelrendezők, de gipszkartonnal is kialakíthatunk dobozokat.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek