1 post
Skip to main content

Mikor lehet jó döntés lecserélni a WC-t egy újra?

2024. május 21.
Letenye Média

Mikor lehet jó döntés lecserélni a WC-t egy újra?

(x) Minden háztartás központi eleme a WC. Akár akarjuk, akár nem, ez pontosan az a darab a szaniterek közül, ami nem mehet tönkre. Mosdókagyló nélkül még el lehet tengődni egy darabig, de ha a WC az, amit mellőzni kell, az nagyon nagy baj.

Nem csak akkor jöhet szóba az illemhelyiség felújítása, amikor már olyan súlyos a helyzet, hogy nem tűr halasztást. Persze egy új lakás esetén is nagyon fontos szempontokat mutatunk, de elsősorban azoknak lesz értékes ez a cikk, akik már küzdenek az elemekkel.

Az is lehet, hogy éppen azon a ponton van, hogy állandóan hívni kell a vízszerelőt, mert mindig történik valami a WC-vel, ami bizony elég költséges. Ha összeszámolja, hogy alkalmanként mennyi idő, pénz és bosszantó körülmény társul ehhez, akkor nagyon borsos eredmény is kijöhet.

Törések, repedések, szivárgások

Sok esetben lehetnek akár a tartályon, akár a WC-csészén is repedések. Még olyanok is, amiket talán szabad szemmel észre sem veszünk, csak akkor, amikor az illemhelyiségben tócsába lépünk, ami a csere előszele is lehet. A jó hír, hogy a Global Viva Market kínálatában WC is beszerezhető

Ennél sokkal rosszabb a helyzet, ha már az alsó szomszéd kopog be, hogy bizony valami baj van nálunk, mert a plafonon nedves foltok jelentek meg.

Alapvetően úgy lehet a legegyszerűbben feltárni a repedéseket idő előtt, ha színes festéket teszünk a tartályba. Ezzel a módszerrel tökéletesen láthatóvá válnak azok a repedések, amik később szivárgást is okozhatnak. Ilyenkor az egyik megoldás a vízvezeték-szerelő, a másik pedig a csere.

wc csere pr ALH 2024 majus

Folyamatos vízfolyás, túlfolyás, dugulás

Amikor az öblítés után is folyik a csészébe a víz, az elsősorban vízpazarlást jelent. Súlyos mennyiség tud így elcsordogálni szépen lassan, ami nem túl jó hír. Ez könnyen jelezheti már előre a WC károsodását, aminél viszont a javítás csak elodázza a még nagyobb bajt. Erősen javasolt egy tartálycsere.

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor nehezen öblít a WC. Még rosszabb a helyzet, amikor eldugul, vagy éppen túlfolyik. Ilyen esetben nem érdemes halogatni a cserét, mert nagyon csúnya dolgokat tud művelni az illemhelyiséggel, vagy akár az alsó szomszéddal is.

Ezeknek a problémáknak a hátterében sok esetben a vas és a vízkő lerakódása lapul, aminek a legbiztosabb ellenszere a WC-csésze cseréje.

Működik rendesen, de billeg

Talán tapasztalta már, hogy a WC-csésze jobbra-balra billeg a használat során. Ez nagyon nagy baj. Amellett, hogy kellemetlen és kényelmetlen, a WC károsodásához vezethet.

Ez pedig olyan észrevehetetlen szivárgást tud okozni, ami egyrészt folyamatosan áztatja a padlót a WC alatt, másrészt pedig a legsúlyosabb esetben az alsó szomszédnál a mennyezet leszakadásához is vezethet. Ilyenkor mindenképpen érdemes lecserélni.

Ezek a problémák minden háztartásban előfordulhatnak a WC elöregedése során. Jelentkezhet a gond úgy is, hogy egyszer csak magasabb lesz a vízszámla. Mindenesetre szakember segítsége alkalmanként megmentheti a helyzetet, de a komoly károkat és az anyagi veszteségeket megelőzve nagyon fontos időben gondoskodni a cseréről.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek