1 post
Skip to main content

Mi mindent érdemes megfontolni a sütőnk kiválasztása előtt?

2024. április 16.
Letenye Média

Mi mindent érdemes megfontolni a sütőnk kiválasztása előtt?

(x) Egy konyhával szemben sokféle elvárásunk van, ahogy egyébként az elképzeléseink is igencsak széles skálán mozoghatnak. Az azonban biztos, hogy mind külsőre, mind funkcionálisan szeretnénk a lehető legjobb formában tudni.

A konyhabútor mellett éppen emiatt az olyan részleteknek is nagy szerep jut, mint amilyenek az itt elhelyezett, illetve beépített készülékek. Ma már ezek között is komoly berendezések találhatók, amelyek számos extra funkcióra is képesek, mint amilyen például az időzítés, az automatikus kikapcsolás vagy például a főzőlap és a páraelszívó egymással való kommunikációja és együttműködése.

Nézzük, mik a hírek a sütők háza táján!

Az Electrolux sütők esetében biztosak lehetünk afelől, hogy minden modern elvárásunknak és elképzelésünknek meg fognak felelni. Éppen ezért jó döntésnek számítanak abban az esetben is, ha olyan döntést szeretnénk hozni, ami a pénztárcánknak is kedvező, illetve a környezettudatos választásaink közé is beilleszthető. Az energiatakarékosságot azonban azzal is tovább fokozhatjuk, ha az ideális készüléket vásároljuk meg.

suto konyha

Mitől optimális számunkra egy sütő?

Például azért, mert pontosan akkora méretű, amely ki tudja szolgálni az igényeinket. Ha mondjuk egy kétfős családban élünk, és jellemzően kisebb adagokat szoktunk készíteni, akkor jobban járunk egy kisebb méretű berendezéssel, hiszen a kisebb tér gyorsabban fel fog melegedni, így energiahatékonyabban tudjuk majd használni. Ez főként így van, ha amúgy rendszeresen, gyakran sütünk majd benne ízletes fogásokat.

Egy nagyobb családnál azonban kicsit máshogy kell gondolkodnunk. Ebben az esetben jól jön, ha a sütőben elfér akár egy nagyobb tepsi, esetleg egy egész csirke is vagy más, nagyobb, egyben sütött hús. Ezek nagyon ízletes fogások lehetnek, amivel többen is könnyedén jól tudnak lakni. Viszont értelemszerűen helyigényesek, így fontos, hogy megfelelő méretű sütővel rendelkezzünk hozzá.

A funkciók szerepe is nagy

Egy modern Electrolux sütő esetében szerencsére ezen a téren sem kell megalkudnunk, hiszen válogathatunk a multifunkcionális modellek közül, amelyeknél elérhető akár a gőzsütő opció is, illetve a hőlégkeveréses program. Ez sokféle fogáshoz hasznosnak bizonyul majd, ilyen például a granola is, ami egy sült müzli tulajdonképpen, ami gazdag az olyan összetevőkben, mint a zabpehely, a különböző magok, valamint a fűszerek. Isteni és tápláló reggeliként, de desszertnek sem utolsó. Ráadásul nagyon egészséges is!

Tévhit, hogy a sütőben csak egészségtelen, hízlaló ételeket tudunk elkészíteni, olyannyira, hogy ha rendszeresen használjuk, csökkenthetjük például a bevitt zsiradékok mennyiségét is, miközben kevesebb munkával készített, változatosabb fogások kerülhetnek az asztalra, mint amihez korábban hozzászoktunk. Kereshetünk ehhez recepteket is gasztronómiai blogokban, de nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat is.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek