1 post
Skip to main content

A budapesti költözés egyedi jellegzetességei

2024. április 10.
Letenye Média

A budapesti költözés egyedi jellegzetességei

(x) Azt hihetnénk, hogy a költözés mindenhol ugyanúgy zajlik, legyen szó egy kis településről vagy magáról a fővárosról. Be kell azonban látni azt, hogy a budapesti költözésnek vannak bizonyos specialitásai, amivel egy kisebb településen nem találkozunk, ez pedig olyan feladatok elé állítja a költöztető cégeket, melyekre előre fel kell készülniük.

Aki nem számít ezekre a nehézségekre, az keserű tapasztalatokat fog szerezni, ezért mindig olyan céget kell választani, ami tisztában van ezekkel a problémákkal és kidolgozott rutinnal rendelkezik a nehézségek leküzdésére. Nézzük meg, hogy mik is ezek!

Forgalmi nehézségek

Amikor a költöztetés Budapest területén valósul meg, akkor a Promove fiatalos és lendületes csapattal oldja meg az elé kerülő kihívásokat. Ez azért is fontos, mert a fővárosban számtalan nehézség várja a költöztető vállalkozásokat, kezdve a régi, lift nélküli körfolyosós házaktól a forgalmi akadályokig.

A városban igen nagy a forgalom, gyakran vannak útépítések, útlezárások, balesetek, rendezvények, forgalomelterelések, ezekhez pedig rugalmasan kell alkalmazkodni. Egyrészt nagyon jól kell ismerni a várost, a kerülő utakat, másrészt pedig folyamatosan figyelni kell az útinformot.

koltoztetes pr alh 2024 aprilis

Hogyan lehet mindezt megoldani?

Ha egy cég arra hagyatkozik, hogy majd a sofőrök megoldják a tájékozódási és az információs kérdéseket, akkor a vezetők nem tudnának arra figyelni, ami valóban a feladatuk. Ezt csak úgy lehet áthidalni, ha egy dedikált ügyfélszolgálat segíti a munkájukat, ahol a diszpécserek folyamatosan nézik a forgalmi helyzetet és fogadják az ügyfelek megkeresését.

A diszpécserszolgálat GPS segítségével mindig látja azt, hogy melyik autó éppen hol van, így a megrendelő érdeklődésére tájékoztatást tud adni, valamint a sofőröket is értesíti, ha valamilyen váratlan esemény következik be.

A fővárosi költözés további nehézségei

Nagyon sok a lakótelepi lakás, ahol nehéz a nagyobb bútorok mozgatása, a régi építésű házaknál pedig gyakran nem működik a lift, ezért enélkül kell le- és felhordani a dobozokat és a bútorokat. Ebben az esetben ne feledkezzünk meg arról, hogy amennyiben vannak nagyobb háztartási gépeink, például nagy méretű hűtőszekrény, akkor ezt előzetesen jelezzük a költöztető cégnek.

A költözés megtervezése

A folyamatot az árajánlat kérésével érdemes elkezdeni, ehhez fel kell mérni a szállítandó holmik mennyiségét. Ennek fényében a költöztető cég viszonylag pontos árajánlatot tud adni, ezután időpontot kell egyeztetni. A csomagolás során a dobozokat fel kell címkézni és azt is jelezni kell rajta, hogy melyik helyiségbe kerüljön lepakolásra.

A költözés napján mindig foglalni kell parkolóhelyet a költöztető autó számára, így mi magunk is gyorsíthatjuk a munkát. Emellett ha a bútorokat lapra szereljük, a dobozokat egyenlő súlyúra pakoljuk, az értékes műszaki cikkeket befóliázzuk, valamint mindent felcímkézünk, akkor az új lakásban minden egyes holmi a megfelelő helyre fog kerülni, és a kipakolás során sem fogunk nehézségekbe ütközni.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek