1 post
Skip to main content

A meghajtó akkumulátorok jellemzői

2024. február 14.
Letenye Média

A meghajtó akkumulátorok jellemzői

(x) Az akkumulátorok nélkülözhetetlen tartozékai a professzionális munkát végző takarítógépeknek, hiszen ezek jórészt akkumulátoros meghajtással működnek. Előnyük, hogy ezáltal a használatuk nem függ az elektromos hálózattól.

Zselés, savas lítiumion akkuk – de mik is ezek pontosan?

Lényeges kérdés, hogy a takarítógépekben milyen akkumulátorok alkalmazhatóak: a zselés, savas, általános vagy lítiumion meghajtó akkuk közül az eszközünkhöz melyiket válasszuk? A Flornál kapható takarítógépek esetében is, a rendeltetésszerű használathoz be kell szerezni a megfelelő akkumulátort. A takarítógépek meghajtásához Li-ionos, zselés és savas akkumulátorok állnak rendelkezésre.

Ezek a takarítás hatékonyságát növelő eszközök eltérő jellemzőkkel rendelkeznek, ezért mindig pontosan tudni kell, hogy az adott takarítógépbe melyiket ajánlatos használni. Azt is érdemes tudni, hogy a meghajtó-, azaz munkaakkumulátorok nem azonosak a gépjárművekben használt indító akkumulátorokkal! A munkaakkumulátor ugyanis főként csöves felépítésű, vagyis az akkumulátorba az ólom nem lemez formában van betéve, hanem csövek formájában.

akkumulator 2024

Mi jellemzi a savas akkumulátorokat?

A savas akkumulátorok megbízhatóan használhatóak a takarítógépekhez. Tekintettel arra, hogy a takarítás mindennapos feladat a nagyüzemi területeken, ezért célszerű ezekből is a megbízható, minőségi darabokat beszerezni a biztonságos munkavégzés érdekében.

A savas akkumulátorok használatának előnyei:

  • Hosszú élettartammal rendelkeznek.
  • 20%-ig lemeríthetőek.
  • A mindennapi használat mellett is tartósak.
  • Költséghatékony megoldást jelentenek.

Fontos tudni, hogy a savas akkumulátorok gondozást igényelnek, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni a folyadékszintet, és ha kell, akkor utántölteni az elpárolgott desztillált vizet.

Mi jellemzi a zselés akkumulátorokat?

A zselés akkumulátorok jellemzően többe kerülnek a savas változatoktól, ennek ellenére mégis sokan választják ezt a megoldást. Teljesen zárt a rendszerük, aminek az az előnye, hogy nem párolognak, jobb a tárolóképességük, jobban bírják a rázkódást, valamint a több mozgással járó munkavégzést. Teljesen gondozásmentesek, ami azt jelenti, hogy nem kell a karbantartásukkal bajlódni, és nem szorulnak teljes feltöltésre sem.

A savas társaikkal szemben azonban van egy-két gyengeségük: a töltési-merítési ciklusok szempontjából valamivel kevesebbet bírnak: 600-850 ciklust, a kapacitás tekintetében pedig körülbelül 10-20%-kal kisebb teljesítményt tudnak felmutatni.

Mi jellemzi a Li-ion akkumulátorokat?

A lítiumion akkumulátor a legdrágább, viszont tömegre vetítve ennek az energiasűrűsége a legnagyobb. Elsősorban olyan gépeknél használják őket, amelyeknél a tömeg fontos szempont, vagy ahol elvárás a nagyon hosszú munkavégzési képesség. Szintén gondozásmentesek, arra azonban érdemes figyelni, hogy a töltöttséget 20-80% között érdemes tartani.

Válasszon Ön is a takarítógépeibe megfelelő munkaakkumulátorokat!


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek