1 post
Skip to main content

Hogyan válassz állólámpát?

2024. február 14.
Letenye Média

Hogyan válassz állólámpát?

(x) Az állólámpák sokoldalúságot kínálnak az otthonok számára, mivel sokféle formában, stílusban és méretben kaphatók, így bármely helyiségben nagyszerű kiegészítők lehetnek, akár a középpontba, akár a perifériára állítva.

Multifunkcionálisak abból a szempontból is, hogy típustól függően hangulat- és feladatvilágításra is alkalmasak, továbbá funkcionális világításként is működhetnek, valamint stílusos megjelenést, hangulatot adhatnak a beltereknek. Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot, fontos tisztában lenni azzal, mit szeretnénk vele elérni, melyik funkció az elsődleges számunkra. Tarts velünk, cikkünkben az állólámpákról lesz szó!

A tökéletes világítás

Rengeteg lehetőség közül választhatunk, ami részben megkönnyíti, másrészről viszont megnehezíti a dolgunkat, azonban ha tisztában vagyunk azzal, mit várunk a világítástól, könnyebben találhatjuk meg a tökéletes darabot. A Dublino Home különböző stílusú állólámpái között találni egyszerű és designer darabokat egyaránt.

Egy otthon tervezésénél a világítás kérdése sokszor elsikkad, nem átgondolt, így amikor elkezdjük belakni a teret, különféle hiányosságra, elhibázott megoldásokra derülhet fény. A vezetékek újrahúzása, átalakítása nagy munkával jár, így kevesek futnak neki, miután elkészült a lakás, azonban ha nem az általános megvilágítás miatt van rá szükség, különféle típusú lámpákkal áthidalható a probléma. Nagyszerűek lehetnek a sokoldalú állólámpák, amelyek tökéletesek a nappaliba, az előszobába, és képesek átalakítani egy sötétebb szobasarkot.

allolampa 2024

Milyen típusú állólámpák közül választhatunk?

Bár minden állólámpa ugyanazokkal a szerkezeti elemekkel rendelkezik, mégis sokféle állólámpa-kialakítás létezik.

A hagyományos állólámpák térvilágítást biztosítanak és többféle stílusban és méretben kaphatóak. Az íves állólámpák ötvözik a formát és a funkcionalitást, ezáltal tökéletes környezeti megvilágítást és irányított fényt biztosítanak, ideálisak nagy kanapékhoz vagy akár étkezőasztalhoz mennyezeti függeszték helyett.

A skandináv stílusú tripod állólámpák igen népszerűek, egyedi megjelenést kölcsönöznek, miközben funkcionális, hangulatos világítást biztosítanak a térnek.

A világítás fontossága

A mesterséges világítás megtervezése, kialakítása, a különféle lámpák kiválasztása nem könnyű feladat, ugyanis amellett, hogy elegendő és megfelelő fényforrásként kell üzemelniük, a lámpáknak az enteriőr stílusát is tükröznie kell. A helyiségek általános megvilágítása mellett figyelmet kell fordítani az irányított és kiemelő fényforrásokra is.

A lámpák esetében is léteznek trendek, amelyeket követhetünk, de ha hosszú távon is használható megoldást szeretnénk, érdemes a klasszikus típusok mellett dönteni. Persze érdemes kihasználni a technológia újításait és okosmegoldásokat alkalmazni, szabályozhatóvá és programozhatóvá tenni a világítást.

Egy állólámpával stílust teremthetünk, és bár jelentéktelennek tűnő berendezése egy helyiségnek, egészen megváltoztathatjuk vele a hangulatát. 


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek