1 post
Skip to main content

Így határozzuk meg az aljzatkiegyenlítő mennyiségét!

2024. január 15.
Letenye Média

Így határozzuk meg az aljzatkiegyenlítő mennyiségét!

(x) Annak érdekében, hogy az otthonunkat maximálisan a saját ízlésünkre tudjuk szabni, sok esetben hozzá kell nyúlni a padlóhoz is. Például azért, hogy lecseréljük a padlóburkolatot egy olyanra, ami sokkal jobban illik a környezethez és az általunk elképzelt lakberendezési stílushoz.

A burkolatcsere nem feltétlenül igényli, hogy szakemberrel végezze el, ha van egy kis kézügyességünk és persze némi hozzáértésünk, akkor mi magunk is meg tudjuk csinálni. Csak néhány dologra kell odafigyelni, például arra, hogy mennyi aljzatkiegyenlítőt használunk.

Ha még nem szereztük be ezt az igen fontos alapanyagot, akkor akár most is megtehetjük, ehhez csak fel kell keresnünk a Bíborfesték Üzletház aljzatkiegyenlítőket felsorakoztató menüpontját. Mielőtt azonban rányomnánk a rendelés gombra, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy mekkora mennyiségre lesz szükségünk. Mai cikkünkben ehhez adunk egy kis útmutatót.

burkolo burkolas

Mérjük fel az aljzat állapotát!

Mindenekelőtt azzal kell tisztában lennünk, hogy nem mindegy, milyen az aljzat állapota. Annak simasága, egyenletessége nagymértékben befolyásolja, hogy mennyi aljzatkiegyenlítő fog kelleni a munkához.

Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen minél több benne az egyenetlenség, minél több hiba - például repedések, sérülések - van rajta, annál több anyagot kell rákennünk annak érdekében, hogy egy teljesen sima és egyenletes felületet kapjunk.

Ennek azért van ekkora jelentősége, mert így a padlóburkolat sokkal tartósabb és ellenállóbb lesz. Ellenben, ha nem vagy nem a megfelelő mennyiségben használunk aljzatkiegyenlítőt, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a padlólapok sérülékenyebbek lesznek, és nagyobb eséllyel fognak nyikorogni, amikor rájuk lépünk.

Milyen lesz a padlóburkolat?

Természetesen nemcsak a talaj minősége számít, hanem az is, hogy milyen típusú padlóburkolatot választunk. A különböző fajta padlók esetében ugyanis gyakran más-más vastagságban kell használnunk az aljzatkiegyenlítőt.

Ott van például a csempe vagy a laminált padló, melyek esetében jellemzően kevesebb is elég, de ha mondjuk egy vastagabb padlószőnyeget szeretnénk lerakni, akkor ott többet kell használnunk belőle.

Annak érdekében, hogy pontosan tudjuk az anyagvastagságra vonatkozó értékeket, olvassuk el a kiválasztott terméken szereplő utasításokat. Ez az adat ugyanis aljzatkiegyenlítőnkként és burkolattípusonként változhat.

Kérjünk szakértői véleményt!

Ha pedig úgy érezzük, hogy nem boldogulunk a feladattal, akkor sem kell kétségbe esnünk. Ez esetben érdemes felkeresnünk egy szakembert, akitől segítséget kérhetünk. Ő pontosan meg fogja tudni mondani, hogy adott minőségű talajra, adott típusú burkolat esetén mennyi aljzatkiegyenlítőre lesz szükségünk.

Ennek ismeretében már csak annyi a teendőnk, hogy felkeresünk egy megbízható webáruházat, és beszerzünk egy minőségi terméket, amivel könnyű lesz dolgozni, és ami tökéletes végeredményt biztosít.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek