1 post
Skip to main content

Rönkhasítót keresel? Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

2024. január 15.
Letenye Média

Rönkhasítót keresel? Mutatjuk, mire érdemes figyelni!

(x) A kandallóban lobog a tűz, odabent jó meleg van a szobában, te pedig a kanapén ülve, a lángok játékát nézve teljesen relaxált állapotba kerülsz… Idilli a kép, ugye? Ahhoz azonban, hogy mindez valóra váljon, elsősorban egy remek rönkhasítóra lesz szükséged, amelyekkel a tűzifát könnyedén és gyorsan, nagy erőkifejtés nélkül fel tudod darabolni.

A Homelux webáruház rönkhasító termékei között érdemes szétnézned, ha jó minőségű kerti gépet szeretnél. Mivel azonban bőséges a kínálat, megmutatjuk, mi alapján célszerű választani.

fatuzeles 2024

A rönkhasító mire jó?

A rönkhasító egy olyan kerti gép, amelybe be kell helyezni a nagyobb fatuskókat, hogy kisebb méretű darabokra vághassuk őket. Ezután tudjuk csak bevinni a fát a szobába, hogy begyújtsunk a kandallóba, de ha fával fűtünk, a kályhába vagy kazánba se tudunk nagyobb méretű hasábokat betenni.

Ezért hát mindenképpen kell a háztartásba egy jó minőségű rönkhasító. Ezzel elkerülhetjük, hogy nehéz, időigényes munkával, fejszével kelljen felaprítanunk a tűzrevalót. Ráadásul a géphasználattal garantált az is, hogy a hasábok egyforma méretűek lesznek, így az égés maga is optimálisabb lesz.

A rönkhasítók típusai

Ha gyors és megbízható gépet keresünk, akkor elsősorban az elektromos változatok jöhetnek szóba. Ezeket akkor célszerű választani, ha rendszeresen fűtünk fával, és sokat kell hasogatni. Más esetekben egy kézi szerszám is elég lehet.

Vannak benzinmotoros és hidraulikus rönkhasítók is, azonban az utóbbi nagyon költséges, és egy átlagos háztartásban nincs is rá szükség, mert elsősorban ipari területeken használják. A benzinmotoros hasítók pedig nagyon zajosak, és mindig figyelni kell arra, hogy legyen elég üzemanyag a tartályukban.

A legpraktikusabbak tehát az elektromos rönkhasítók, amelyek otthoni körülmények között egyszerűen használhatók, jól karbantarthatók, kezelésük könnyű. A biztonsági előírásokat betartva biztosan nem adódik probléma a használatuk során. Mivel árammal működnek, olyan helyre kell őket tenni, ahol hozzáférhető az energiaforrás, és az esőtől is védve vannak.

A Homelux webáruház Hecht elektromos rönkhasítói között vannak vízszintes és függőleges változatok is. Be is mutatunk közülük néhány modellt.

A legkedveltebb modellek és amit tudni kell róluk

  • Vízszintes elektromos rönkhasító HY4T-370 2000W 4T: 200 wattos motorral rendelkezik, kisebb méretű tűzifa előállításához ideális, illetve akkor, ha csak szezonálisan van szükség hasításra. A gép IP54 védelemmel van ellátva.
  • Vízszintes elektromos rönkhasító HY7T-520-II 2200W 7T: Ez a típus már 7 tonna hasítóerővel rendelkezik, a benne található 3.0 literes hidraulikaolaj-kapacitás biztosítja a megszakítás nélküli működést, így megállás nélkül lehet vele hasogatni a fát. Nagyobb teljesítményt nyújt az előzőnél, ott ideális, ahol rendszeresen fával fűtenek.

Érdemes megtekinteni a többi terméket is a webáruházban, és segítséggel kiválasztani a számodra megfelelő gépet. A házhoz szállítás miatt sem kell aggódnod: a Homeluxnál ez is problémamentes.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek