1 post
Skip to main content

Testápolás természetesen, gyógynövényekkel

2023. december 26.
Letenye Média

Testápolás természetesen, gyógynövényekkel

(x) Minden évszakban számos kihívással kell szembenéznie bőrünknek: nyáron a napsütést és a víz szárító hatását, télen pedig a hideg, szeles időjárást és a fűtött, száraz levegőt kell ellensúlyoznunk.

Tudnunk kell azonban, hogy a fényvédelem egész évben fontos, hiszen egyedül így vehetjük fel a harcot a korai bőröregedéssel szemben is.

Tudatos bőrápolás a gyógynövények erejével

A BIOLA Webshop testápolói által a legjobbat adhatjuk bőrünknek, ugyanis pótolhatjuk az elvesztett nedvességtartalmat, táplálhatjuk, s mindezt növényi kivonatok és olajok segítségével, amelyek a biokozmetikumokban megtalálhatók.

A természetes összetételű készítmények a lehető legjobb választások, hiszen egyrészt nem okoznak fullasztó érzést a bőrnek, ahogyan például az ásványi olajokat, szilikon olajokat  tartalmazó, vegyi szemléletű termékek. Másrészt biztonságos, növényi összetételűek, mentesek mindenféle kockázatos komponenstől.

A tudatos szépségápolás részét kell, hogy képezze a rendszeres testápolás, bár sajnos sokan csupán akkor kezdik beépíteni a kötelező rutinba, amikor már bőrpanaszok alakultak ki. Nem érdemes megvárni a kellemetlen tüneteket, hiszen a gondos hidratálással, táplálással elejét vehetjük a kiszáradásnak és az ebből fakadó irritációnak.

Biola testapolo 2023

Komplex bőrápoló készítmények a természetesség jegyében

Manapság egyre többen lépnek be a tudatos bőrápolók körébe, s ezzel együtt áttérnek a natúr és biokozmetikumok alkalmazására. Ez egyaránt kedvező a környezetünkre és a bőrünkre nézve, s közvetve a szervezetünkre is. Ugyanakkor a gyógynövények szeretetét is átadhatjuk másoknak, ha megismertetjük őket ezekkel a csodálatos kozmetikumokkal.

Amennyiben egy komplex ápoló termékre vágyunk, javasolt például a BIOLA Bio hárs kéz- és testápoló balzsam, amely bioaktív hatóanyagai által segít egy tartósan hidratált bőrállapot kialakításában, fenntartásában. A kínai bazsalikom kivonata például gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, a cickafarkfű kivonata pedig a regenerációt támogatja. Antioxidáns hatóanyagai védelmet biztosítanak a napfény káros hatásaival szemben.

Egy másik nagyszerű testápoló, a Naturissimo Görögszéna - Birs rejuvenáló termék, amelyet rendszeresen alkalmazva bőrünk fiatalossá, üdévé, feszesebbé és bársonyos tapintásúvá válhat. Értékes tápláló olajokban és gyógynövényi kivonatokban gazdag.

A kézápolás fontossága

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy arcunk és testünk gondos ápolása mellett külön figyelmet kell fordítani a kézfejünk bőrének hidratálására, táplálására is. Egész évben intenzív igénybevételnek van kitéve, a gyakori kézmosás, az időjárás szeszélyei, bizonyos munkakörökben a vegyszerek, szárító hatású fertőtlenítők alkalmazása szintén megviselhetik. Szerencsére a komplex kézápolók alkalmazásával elkerülhetjük a kiszáradást, s az ebből fakadó kellemetlen tüneteket.


Kapcsolódó cikkek

Hírstart friss hírek