Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.12.17

20 lakásba nem térhetnek vissza a lakók Hévízen

A közszolgáltatók szakemberei csütörtök délelőtt mérik fel annak a hévízi társasháznak az állapotát, ahol szerdán tűz keletkezett, ez után várható döntés arról, hogy mikor költözhetnek vissza otthonaikba a lakók - mondta el a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

 

heviz-tuz.jpg

 

Cseresznyés Dániel közölte: a húszlakásos társasházban 73 ember lakik, közülük 37-en rokonoknál, ismerősöknél töltötték az éjszakát. További 36 embert - köztük tíz gyereket - a hévízi önkormányzat és a katasztrófavédelem egy közeli szállodában helyezett el.
A szóvivő hozzátette: a katasztrófavédelem munkatársai a szerda este ötórás munkával befejezett oltás után csütörtök reggel 7 óráig még a helyszínen tartózkodtak, de az utómunkálatok elvégzése után tűznek és füstnek már nem volt újabb nyoma. Délelőtt végeznek felmérést az áram- és gázszolgáltató szakemberei, ezt követően dönthetnek arról, hogy a ház lakói mikor térhetnek vissza otthonaikba.
A négyemeletes hévízi társasház tetőterében felújítási munkálatokat végeztek, amikor szerda délután tűz ütött ki. Jelentős részben leégett az épület tetőszerkezete, több tetőtéri lakás károsodott, de a tűzesetben senki nem sérült meg. MTI

(Fotó: BM OKF Médiaszerver)

 loading...