Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


ZALA

 

Cikkek

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba két embert Lentiből

2015.03.31

szenmonoxid.jpg

A mentők értesítették a tűzoltókat a mérgezés gyanújáról. Az üzlethelyiséget a városi tűzoltók átszellőztették, a bent működő gázkészüléket elzárták, mert kimutatható szén-monoxid-koncentrációt mértek.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Folytatódik a 61-es főút félbehagyott nagykanizsai elkerülő szakaszának építése

2015.03.30

nagykanizsa-61-es-fout-elkerulo.jpg-2.jpgMegtörtént a munkaterület átadása, a héten pedig megkezdődik az állapotfelmérés a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszán, amelynek építési munkáit öt évvel ezelőtt hagyta félbe az akkori kivitelező.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Több száz bárány pusztult el a zalai balesetben

2015.03.29

baranyokat-szallito-kamion-borult-fel-1.jpgBárányokat szállító kamion borult fel az M7-es autópálya zalai szakaszán. Személyi sérüléssel nem járt a baleset, de a rakományként szállított bárányok csaknem fele a helyszínen elpusztult.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Élő adásban nevetgélt a nagykanizsai halálos baleset helyszínéről a közmédia híradósa

2015.03.28

nagykanizsa-halalos-baleset.jpg

 

Élő adásban nevetgélt az új M1 híradósa a nagykanizsai halálos baleset helyszínén, ahol a karambolba meghalt egy 67 éves sormási férfi.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Ilyen egy homokvihar Homokkomáromnál

2015.03.28

homokvihar-zala-megye.jpg

 

Homokvihart fényképezett le a zalai Homokkomárom közelében Varga György az MTI fotóriportere.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

5 milliót érő csempészcigarettát foglaltak le Zalában - Videóval

2015.03.25

m7-csempeszcigaretta.jpg

 

Mintegy ötmillió forintot ér az a magyar zárjegy nélküli cigarettamennyiség, amelyet egy olasz rendszámú furgonban foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Zalában.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Balesetveszélyessé vált a Finnugor Néprajzi Park Zalaegerszegen

2015.03.24

finnugor-neprajzi-park-zalaegerszeg.jpgLeromlott, balesetveszélyes állapota miatt idén nem nyitják meg a látogatók előtt a Finnugor Néprajzi Parkot Zalaegerszegen - közölte Varju András, a Göcseji Múzeum osztályvezetője.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A Borászok Borásza döntősei közt a muraszemenyei orvos-borász Dr. Bussay László +++

2015.03.23

bussay-laszlo-borasz.jpgLezajlott az idei Borászok Borásza szavazás első fordulója. Az első körben leadott voksok alapján öt különböző borvidéken tevékenykedő borász jutott a döntőbe, köztük több családi borászatot vivő, egy kézműves és egy határon túl tevékenykedő borász.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Mindent feladott, hogy beteg testvérével legyen a szepetneki Széperdei Zsolt

2015.03.21

szeperdei-zsolt.jpg

Egyedül gondoskodik fogyatékkal élő bátyjáról, napszámot vállal, hogy legyen mit enniük, közben verseket ír, könyve bevételéből pedig beteg gyerekeket támogat a szepetneki (Zala megye) Széperdei Zsolt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Májusban adják át a nagykanizsai javítóintézetet

2015.03.16

nagykanizsa-javitointezet.jpgJelenleg a belső munkálatok zajlanak, az épületgépészeti, konyhatechnológiai és biztonságtechnikai rendszereket telepítik, ezzel párhuzamosan halad a külső tereprendezés, az utak és a parkolók kialakítása.
A mostani tervek szerint a nagykanizsai javítóintézet várhatóan májusra készül el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A nagykanizsai Lubics Szilvia harmadik a nemzetközi szövetség év ultrafutója választásán

2015.03.12

lubics-szilvia-nagykanizsa.jpgAz Athén és Spárta közötti Spartathlonon tavaly pályacsúccsal győztes magyar futó a szavazatok 13,3 százalékát kapta. Lubics Szilvia a 246 kilométeres görögországi versenyen eddig háromszor diadalmaskodott, s az előző évben 26:53:40 órás rekordot állított fel.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Ügyes FB marketinggel indít a csörnyeföldi Bussay Pincészet

2015.03.10

dr-bussay-dorottya.jpg

 

Édesapja, az elhunyt Dr. Bussay László pincészetének vezetését a muraszemenyei háziorvos Dr. Bussay Dorottya vette át. Sok sikert kívánunk hozzá!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Megszűnt a látogatási tilalom a nagykanizsai és a Zala Megyei Kórházban is

2015.03.10

nagykanizsa-korhaz.jpgAz influenzás megbetegedések csökkenésével összefüggésben a nagykanizsai intézményben keddtől feloldották az eddigi látogatási tilalmat. Feloldották a látogatási tilalmat a Zala Megyei Kórház gyermekosztályán is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Feketemunkások egy nagykanizsai építkezésen - Videóval

2015.03.04

nagykanizsa-epitkezes-feketemunka.jpgA NAV munkatársai közérdekű bejelentést és előzetes adatgyűjtést követően 25 fővel jelentek meg egy nagykanizsai építkezésen, ahol 12 gazdálkodó 53 alkalmazottját ellenőrizték.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Lapátnyélre támaszkodás helyett értelmes célt adtak a közmunkának a zalai Borsfán és környékén

2015.03.02

borsfa-termekbemutato-1.jpgA példaértékű projekt keretén belül Borsfán aszalóüzem létesült, Oltárcon és Bánokszentgyörgyön pedig fóliasátrakban zöldségeket termesztenek, illetve gyümölcsfákat is telepítettek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A következő hónapokban folytatódhat a 61-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszának építése

2015.02.26

nagykanizsa-61-es-fout-elkerulo.jpg-2.jpgMárcius végén, április elején folytatódhat a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának öt éve félbehagyott beruházása, miután eredményes volt a befejezési munkákra kiírt legutóbbi közbeszerzési eljárás - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Árvíz - A Principális kotrási munkáiról tájékozódott a zalai kormánymegbízott

2015.02.20

principalis-csatorna-nagykanizsa.jpgRendkívüli kormányzati forrásból, mintegy 135 millió forint felhasználásával zajlik a mederkotrás a Principális-csatornán, ahol a múlt év őszén rekordmagas vízállás okozott elöntéseket - mondta el Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján pénteken a Zala megyei kormánymegbízott.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

ÁSZ vizsgálatot kezdeményez Keszthely polgármestere a kikötő eladás ügyében

2015.02.20

ruzsics-ferenc-keszthely-polgarmester.jpgKeszthely polgármestere 2015. február 18-án arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a város új vizsgálatot kezdeményez a kormányhivatalnál, valamint az ügyészséghez és az Állami Számvevőszékhez fordul a keszthelyi kikötőeladás ügyében.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Nagykanizsai kórház: osztályok bezárásáról szó sincs

2015.02.19

nagykanizsa-korhaz.jpgA Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett ünnepségen reagált dr. Brünner Szilveszter az egészségügy strukturális átszervezése miatt szárnyra kapott pletykákra. Osztályok bezárásáról szó sincs, sőt, a kórház vezetése új szakmai profilú osztályok megvalósítását tervezi – jelentette ki a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosa.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Jó napot kívánunk! Az eontú gyüttünk - Csalók próbálkoznak Nagykanizsán!

2015.02.18

eon.jpgNagykanizsán az E.ON nevével visszaélve trükkös csalók próbálnak pénzt kicsalni főleg időskorú emberektől. Azzal keresik meg otthonaikban a szolgáltató ügyfeleit, hogy a már befizetett számláikból egy bizonyos összeg visszajár.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Csodát tett a közmunka Zalában

2015.02.18

letenye-kozmunka.jpgAz elmúlt évben összesen 16 782 álláskereső állt munkába Zala megyében. Csaknem 8880 ember támogatott munkakörben - 92 százalékuk -, közfoglalkoztatás keretében.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Látogatási tilalom lépett életbe a nagykanizsai kórház öt osztályán!

2015.02.16

nagykanizsa-korhaz-latogatasi-tilalom.jpgTeljes látogatási tilalom lépett életbe hétfőtől a kórház Csecsemő- és Gyerekosztályán, az Újszülött Részlegen, a Szülészet- Nőgyógyászati Osztályon, a Krónikus Belgyógyászati Osztályon és az Intenzív Therápiás Osztályon.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Új Mercedeseket, Audikat, Skodákat kaptak a zalai zsaruk

2015.02.13

zala-megye-rendorkocsi.jpgA gépjárműparkból a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság eddig összesen 23 darab gépkocsit, ez év március végéig pedig további 15 autó áll szolgálatba Zala megyében.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Vigyázat, részeg az úton! Piás úriember csúszott át egy kocsi előtt a Zala megyei Borsfán!

2015.02.11

borsfa-vadveszely.jpgA Zala megyei Borsfa előtt is vadveszélyre hívja fel a figyelmet több tábla is. A településen belül is akadnak gondok. Például ilyenek...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Dr. Halász Gabriella a Zala Megyei Kórház új főigazgatója

2015.02.11

dr-halasz-gabriella-zala-megyei-korhaz.jpgDr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének eddigi igazgatója lett a Zala Megyei Kórház új főigazgatója. Az új vezető kedden kezdte meg munkáját az egészségügyi intézményben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Megható lánykérés a nagykanizsai teremtornán - Videó

2015.02.10

nagykanizsa-lanykeres.jpgStimecz Fridolin az általa szervezett nagykanizsai II. jótékonysági tornán kérte meg párja, Lukács Kitti kezét. A hölgy természetesen igent mondott.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Poroltóval ütöttek le egy férfit a tótszerdahelyi óvodabálban

2015.02.08

totszerdahely-ovodabal.jpgNem várt események történtek a tótszerdahelyi óvodabál végén. Hárman sérültek meg a bál vége előtti csetepatéban. Az ügyben rendőrségi eljárás indul.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Kigyulladt egy családi ház Hahóton

2015.02.08

tetotuz.jpgA település Zrínyi Miklós utcájában keletkezett tűzhöz a Pacsai Katasztrófavédelmi Őrs és a Keszthelyi HTP egysége vonult ki.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Megnyitották a szlovén hatóságok a határt

2015.02.05

redics-hatarzar.jpgA korlátozásra a szlovén időjárási viszonyok miatt volt szükség. Zala megyében mintegy 500 kamion várakozott, ezek a gépjárművek most – rendőri felvezetéssel – szakaszosan indultak el a határátkelőhelyek felé, hogy ne torlódjanak fel

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Nem léphetik át a kamionok a szlovén-magyar határt

2015.02.05

kamionstop.jpgA rendőrség azt kéri a kamionosoktól, hogy lehetőség szerint kerüljék el a rédicsi és a tornyiszentmiklósi határátkelőhelyet. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA