Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ZALA

 

Cikkek

Frontálisan ütközött két autó Nagykanizsán - Helyszíni fotónkkal

2015.09.10

nagykanizsa-frontalis-baleset.jpgFrontálisan ütközött két személyautó csütörtökön délelőtt 9 óra után néhány perccel Nagykanizsán a Magyar utcai körforgalomtól mintegy 100 méterre Letenye irányába a 7-es főúton.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Először van konyhakertje a zajki önkormányzatnak

2015.09.07

zajk-konyhakert.jpgA termények egy részét minőségtől függően szétosztják a közmunkások között, a többit nagybani piaci áron eladják éttermekbe, idősotthonokba. Még van sárgarépájuk, zöldségük, újhagymájuk, salátájuk, céklájuk, káposztájuk..

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Zalai embercsempészt fogtak el Vas megyében

2015.09.06

zalai-embercsempesz.jpgA helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 21 éves B. Levente zalabéri lakos az általa vezetett járművel tíz külföldit szállított a község mellett található határátlépési pont közelébe.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Falunapot rendeztek Muraszemenyén - Videóval

2015.09.05

muraszemenye-falunap.jpgSzeptember 5-én (szombaton) ismét falunapot szervezett Muraszemenyén a Muraszemenye Községért Közalapítvány.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Baleset történt Letenye és Kistolmács között - Két ember beszorult a roncsokba

2015.09.02

baleset-letenye-kistolmacs.jpgEgy személyautó borult fel nem sokkal 17 óra előtt Zala megyében, Kistolmács és Letenye között. A roncsba két ember beszorult, akiket a Letenye ÖTE beavatkozó egysége emelt ki onnan.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A becsehelyi Harcz Endre tormaföldei fügeültetvényére még az MTI is felfigyelt

2015.09.01

tormafolde-fugeultetveny-1.jpgHarcz Endre ügyvezető fügét szed a Fügeliget Kft. gyümölcsösében a Zala megyei Tormaföldén 2015. szeptember 1-jén. A négyéves, öthektáros ültetvényen ezerkétszáz tő füge érik a nyár elejétől szeptember végéig szinte folyamatosan.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Hőség - Vizet osztanak a zalaegerszegi és a nagykanizsai vasútállomásokon

2015.08.29

nagykanizsa-vasutallomas.jpgAz ásványvizet a vasúttársaság szeptember 1-jéig, illetve amíg az időjárás azt szükségessé teszi, 10 és 17 óra között osztja. A MÁV azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdje meg vasúti utazását.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Nem vette fel a vérző kislányt a taxis Nagykanizsán

2015.08.25

nagykanizsa-kislany-baleset-1.jpg"Kis játék motorral fejre buktunk elég keményen...s az a gáz, hogy egy taxist kértem, hogy vigyen be a kórházba, azt a választ kaptam, hogy nem, mert véres lesz az ülése és ki kell dobnia az ülést...nem ingyen kértem... s nem vitt el."

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Exkluzív videó a Tótszerdahelyi Rétesfesztiválról

2015.08.21

totszerdahely-retesfesztival-2015.jpgAz évek alatt, a versenyen résztvevő csapatok, a helyi lakosság valamint az ide látogatók igényeinek felmérése alapján mára egy kimondottan térségi rendezvényt valósítottak meg. A program fő motívuma mellett, számos más, a Mura menti horvátságra jellemző kulturális, hitéleti és népi hagyománymegőrző kísérőprogramot is kínáltak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Tonnányi szőlő ömlött a főútra Balatongyöröknél

2015.08.16

szolo-borult-az-utra.jpgA 71. számú főúton Balatongyörök és Balatonederics között egy teherautóról jelentős mennyiségű szőlő borult az útra tíz centiméter vastagon beborítva annak mindkét forgalmi sávját, százötven méter hosszban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Sormási menekülttábor - Megszólalt a polgármester

2015.08.15

sormas-menekulttabor-tuntetes.jpgPőcze Edit (független) közleménye szerint megtévesztő és valótlan információk láttak napvilágot pénteken a Sormásra tervezett befogadóállomással kapcsolatban. Több híradásban is megjelent, hogy a település megegyezett a kormánnyal, de mint a polgármester írja: ez nem igaz.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Meghalt egy nő a balatongyöröki szabadstrandon

2015.08.13

balatongyorok-strand.jpgA hölgy a Balatonban fürdőzés közben lett rosszul, kimentették, de a parton életét vesztette - értesült a ZH Sznopek Veronika főhadnagytól a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Frontális baleset Zalaegerszegen - Ketten sérültek meg

2015.08.12

zalaegerszeg-frontalis-baleset-1.jpgSzerdán reggel Zalaegerszegen a Kisfaludy Sándor utcában két személygépkocsi frontálisan ütközött. A belvárosban történt balesetnél a megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Ma ismét tüntetés lesz a menekülttábor ellen Sormásnál a 7-es főúton

2015.08.12

sormas-menekulttabor-tuntetes.jpgFélpályás útlezárásra kell számítaniuk bejelentett demonstráció miatt a gépjárművezetőknek, Sormás Nagykanizsa felőli bevezető útszakaszán a településen kívül 2015. augusztus 12-én 16 óra és 20 óra közötti időszakban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Zalában tárgyalják a "fekete ruhás" ápolónő etikai ügyét

2015.08.11

fekete-ruha-nover.jpgSándor Mária kétségbeesésében Zombor Gábor egészségügyi államtikárhoz fordult segítségért, ugyanis kedvezőtlen döntés esetén munkáját is elveszítheti. Úgy tudni, hogy az államtitkár segíteni fog az etikai viszgálat elé citált "fekete ruhás" ápolónőnek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Bányatóba fulladt egy nő Zalában

2015.08.09

rezi-banyatoba-fulladt.jpgBányató vízébe fulladt szombat este Reziben egy középkorú nő - erősítette meg az az MTI-nek a Zalai Hírlap online kiadásában vasárnap megjelent információt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Beszakadt az út egy autó alatt Zalaegerszegen

2015.08.09

beszakadt-ut-auto.jpgA zalaegerszegi tűzoltók csörlővel pár perc alatt kihúzták a kocsit az aszfaltos útból. Az eset során nem sérült meg senki, a kocsiban kisebb kár keletkezett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Hévízre kevesebb orosz turista érkezik

2015.08.08

heviz-tofurdo.jpgA tófürdőn is érződik az orosz vendégek csökkenő száma, de gyarapodott némileg a magyar, illetve a németajkú turisták forgalma, sőt kisebb számban, de francia és brit vendégek is egyre többen fordulnak meg Hévízen.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Tűz volt Murarátkán

2015.08.08

letenye-ote-tuzoltas-1.jpgSzombaton délelőtt kilenc óra után nem sokkal tűz ütött ki a Letenye mellett lévő Murarátkán. A Hunyadi János utcában nagy területen, mintegy öszáz négyzetméteren felgyulladt a száraz fű és az aljnövényzet.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A volt becsehelyi plébános káplánjaként szolgál a ministránsból pappá lett Böjti Balázs

2015.08.07

becsehely-kirner-zoltan-bojti-balazs.jpgKirner Antal Zoltán atya, a Kegytemplom plébánosa pedig elárulta a híveknek, hogy Balázs atya idehelyezésével egy különös helyzet állt elő, hiszen nagyon ritkán fordul elő, hogy egy pap egykori ministránsával szolgálhat együtt, hiszen Becsehelyen Zoltán atya ministránsa volt a káplán atya.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Újra kinyitott a négy éve bezárt zalaegerszegi strand

2015.08.06

zalaegerszeg-varosi-strand.jpgA város több mint 113 millió forintos beruházásával az első ütemben elkészült a 210 négyzetméteres pancsolómedence és  környezetének rekonstrukciója. A későbbiekben a strand területén, a meglévő fedett uszodához kapcsolódóan épül meg 3,5 milliárd forintos tervezett költséggel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Államtitkári részvétellel tartottak fórumot Sormáson

2015.08.05

sormas-menekulttabor-forum-1.jpgAz államtitkár a polgármesterrel történt egyeztetés utáni fórumon kifejtette: konténerekből, sátrakból álló, már látványában is az átmeneti jelleget mutató, mintegy ezer ember befogadására alkalmas, hangsúlyozottan ideiglenes tábort kívánnak kialakítani. Az építkezés várhatóan augusztus végén, szeptember elején kezdődhet meg.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A Hír Tv élőben közvetített Sormásról a menekülttábor elleni hétfői tüntetésről

2015.08.03

sormas-menekulttabor.jpgA Hír Tv hétfőn késő délután élő adásban kapcsolt Sormásra. A jelenlegi tervek szerint a zalai kistelepülés közigazgatási területén menekülttábort (ideiglenes befogadó állomást) létesítenének.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött levele

2015.08.02

sormas-menekultek.jpg

A sormási polgármesternek senki sem szólt, hogy menekülteket helyeznek el a falu környékén. Itt a lakosságnak küldött nyilvános levele.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Baranyában és Zalában (Sormáson) létesül ideiglenes befogadó állomás

2015.07.31

sormas-befogado-allomas.jpgA Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek új ideiglenes befogadó állomások. Az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Vonuló tűzoltóautónak hajtott egy Peugeot Becsehelyen

2015.07.29

becsehely-tuzolto-auto-baleset-1.jpgÍrásunk aktualitását a múlt heti (Becsehelyen a tótszentmártoni elágazónál történt. A Szerk.) Zala megyei eset alapozza meg, amikor is a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjébe káreset felé tartó úton hátulról belehajtott egy jármű.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Ilyen volt az Őrület Napja Puszika Oszika Flúgos Csónaktúra

2015.07.27

puszika-oszika-1.jpg

 

Kemény menet volt a hétvégén Zalaszentgróton megrendezett Örület Napja Puszika Oszika Flúgos Futam Csónaktúra 2015...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A Zalaerdő erdei tanösvény tábláit rongálta meg a 14 éves fiú

2015.07.26

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpgEgy 14 éves fiú a Lenti Parkerdő területén lévő Vadvirág tanösvényen sétált, amikor felfigyelt az út mellett kihelyezett ismeretterjesztő táblákra, melyek közül többet megrongált, azokból különböző elemeket tört ki. A fiatal a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Strandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen

2015.07.23

villlam-balaton.jpgStrandolók közé csapott a villám Vonyarcvashegyen.

Két nő sérült meg, egyiküket újra kellett éleszteni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Meghalt egy férfi, akire betontömb zuhant egy hévízi épület bontásánál

2015.07.23

betontomb-utotte-agyon.jpgBetontömb esett egy munkásra Hévízen – a baleset egy régi épület bontása közben történt. A szerencsétlenül járt ember a helyszínen belehalt sérüléseibe.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA