Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

ZALA

 

Cikkek

20 ezer forinttal akarta lefizetni egy zalaegerszegi diák a matektanárját

2015.12.02

matekerettsegi-vesztegetes.jpgHúszezer forinttal akarta lefizetni matektanárját egy zalaegerszegi diák és édesanyja. Büntetőeljárás lett a vége.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Egy zalai őstermelő üzenete: miért potyog le korán a fenyőfa tűlevele?

2015.11.29

zala-megye-fenyofa-surd.jpgSzeretném eloszlatni azt a tévhitet, miszerint azért potyog le a fenyőfa tűlevele, mert korán lett kivágva.Tévedés! Az a fa fog lepotyogni amit pár nappal karácsony előtt vágnak ki, mivel bekerül fokozatosság nélkül a nagyon hidegről a nagyon melegre.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Házhoz vitték az Idősek Napi élelmiszercsomagokat Kistolmácson

2015.11.26

kistolmacs-idosek-napja.jpgKistolmácson ezúttal nem tartottak Idősek Napi ünnepséget, hanem úgy döntöttek, hogy 5.200 forint értékű élelmiszercsomagot kapnak a zalai kis falu idős lakói - értesültünk Birkás Zoltán polgármestertől.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Az országos átlagot meghaladóan nőtt a zalai cégek árbevétele

2015.11.26

cseresnyes-peter-allamtitkar.jpgA Zala megyében működő vállalkozások árbevétele az országos növekedési átlagot meghaladóan, több mint 10 százalékkal bővült tavaly, összesen 859 milliárd forintot könyveltek el - mondta el a Zala megye 100 legnagyobb cégéről szóló kiadvány szerdai nagykanizsai bemutatóján az adóhatóság régiós főigazgatója.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Sokkoló! Giliszták ficánkoltak egy nagykanizsai üzletben vett steakben!

2015.11.23

spar-giliszta-1.jpgMikor a húst ketté vágták akkor jött ez a szép meg lepi egy KIBASZOTT GILISZTA FICÁNKOLT BENNE AZTÁN MÉG EGY ÉS JÖTT AZ ÖKLENDEZÉS!!!

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Fegyveres katonák járőröznek Nagykanizsán is - Fotókkal

2015.11.17

katonai-jaror-nagykanizsa-1.jpgA franciaországi terrortámadások nyomán Magyarországon is biztonsági intézkedéseket vezettek be. A Magyar Honvédség megerősítette objektumainak védelmét, valamint fokozta a katonai jelenlétet az ország különböző pontjain.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Pálinkaház és hivatal avató Becsehelyen

2015.11.17

becsehely-onkormanyzati-hivatal.jpgAz összegből a régi polgármesteri hivatal tetőszerkezetének lebontásával, födém megerősítéssel és sok egyéb műszaki megoldással kialakították az úgynevezett Pálinkaházat. Az új részen oktató, bemutatótermet, egy kiállító teret valamint iroda helyiségeket, raktárt és vizesblokkot alakítottak ki.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Négyen szenvedtek szén-monoxid mérgezést Zalaegerszegen

2015.11.10

szenmonoxid.jpgSzén-monoxid-mérgezés miatt szállítottak kórházba négy embert egy zalaegerszegi társasház egyik lakásából hétfőn este - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Tehenek legelésztek egy keszthelyi körforgalomban

2015.11.09

keszthely-korforgalom-tehenek.jpgÉrdekes látvány tárult a közlekedők elé hétfőn délelőtt Keszthelyen a Hévízi úti körforgalomnál, ugyanis ott békésen legelésző tehenek ették a füvet. Állítólag nem először fordult elő hasonló eset, sőt láttak már teheneket a kastélykertben is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Elloptak egy kétdimenziós rendőrkocsit Zalában

2015.11.02

ketdimenzios-rendorkocsi-1.jpgA megyei baleset-megelőzési bizottság szerezte be azt a kétdimenziós rendőrautót, amit még a múlt héten "állítottak szolgálatba" Zalában a 76-os út Alsónemesapáti elágazójánál. Azonban az autósokat a közlekedési szabályok betartására ösztönző táblát ellopták.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Rigó Csaba új beosztásba került, Sifter Rózsa lehet a zalai kormánymegbízott

2015.10.24

rigo-csaba-kozbeszerzesi-hatosag.jpgUtódjának a zalai kormánymegbízotti posztra dr. Sifter Rózsát javasolta, aki jelenleg a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Rigó Csaba november 20-ig marad a megyei kormányhivatal élén.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Átvette kinevezési okmányát Cseresnyés Péter államtitkár

2015.10.22

cseresnyes-peter-allamtitkar-2.jpgOktóber 21-én a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnöktől átvette kinevezési okmányát Cseresnyés Péter államtitkár. A nagykanizsai országgyűlési képviselő a Nemzetgazdasági Minisztériumban a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkári posztot tölti be.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Halálos kicsúszásoktól védik a motorosokat Zalában

2015.10.10

76-os-fout-motoros-baleset-3.jpgA Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában Nagykapornaknál 440 méter hosszan építették ki a figyelemfelkeltő, sárga korlátsávot. A másik, rövidebb szakasszal együtt hatmillió forintba került a Magyarországon eddig másutt nem alkalmazott védőeszköz beszerzése.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Világszenzáció lehet a keszthelyi kutatók felfedezése

2015.10.09

szolo.jpgA világon először sikerült a szőlőalanyok gyökeréből kimutatni epszilon-viniferint. Ennek a rezveratrol dimernek különösen fontos gyógyászati felhasználási területei lehetnek az antidepresszáns gyógyszerek készítésében, daganatos májbetegségek kezelésében, de a bőr UV-sugárzás okozta károsodástól való védelmében is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Halálra gázolt egy embert a vonat Zalában

2015.10.07

gutorfolde-halalos-vasuti-baleset.jpgDormán Norbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy a vonat Gutorfölde belterületén, a vasúti átjárótól 300 méterre gázolt el egy férfit, aki a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit vizsgálják.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

A Kanizsai Futóklub közleménye a tragikus halálesettel kapcsolatban

2015.10.05

nagykanizsa-futofesztival.jpg"A közelben tartózkodó futók és rendezők ezt észlelve a segítségére siettek, rögtön értesítették a versenyorvost, aki azonnal a helyszínre indult. 1-2 perc elteltével a futó légzése, keringése leállt, a helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték az újraélesztését, amit az időközben (2-3 perc) a helyszínre érkező versenyorvos folytatott."

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Teheneket nyilaztak Zalában! Segítséget kér a gazdájuk

2015.10.04

tehenek-nyil-1.jpg"Kérek szépen mindenkit aki bármit tud a képeken látható esemény előéletéről az üzenetben jelezze! Látott- e esetleg valaki valamit ma hajnalban Tófej és Rádiháza között az úton?"

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Meghalt egy futó a Kanizsai Futófesztiválon

2015.10.04

nagykanizsa-futofesztival.jpgA célba érkezés után rosszul lett egy futó a Kanizsai Futófesztiválon, a mentők megkezdték a segítségnyújtást, de sajnos nem jártak sikerrel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Migránsok:horgászati tilalmat rendeltek el Zalában a határ mellett

2015.10.02

mura-horgaszati-tilalom.jpgA felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Részleges vadászati tilalom a teljes magyar-horvát-szlovén határszakaszon

2015.10.01

vadaszati-tilalom.jpgA válsághelyzet kezelése kapcsán Zala megye teljes horvát-szlovén határszakaszán a Zala Megyei Kormányhivatal az érintett vadászatra jogosultak vadászterületén, a Magyar Államhatártól számított 5 km-es távolságon belül közbiztonsági okból teljes körű vadászati tilalmat rendelt el 2015. szeptember 22. napjától.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Drótakadály megbeszélve: közösen járőröznek a magyar és szlovén rendőrök

2015.09.28

szlovenia-drotakadaly-1.jpgA szlovén sajtó érdeklődésére, hogy miért volt szükség a magyar-szlovén határon a drótakadály ideiglenes elhelyezésére, a belügyminiszter azt mondta: az illegális bevándorlók ellen a horvát határnál zajló küzdelem miatt "felmerült annak a lehetősége, hogy ha másfelé veszik az utat az illegális migránsok", akkor szükség lehet előzetes bejelentés után a szlovén határon is ideiglenes határvédelemre.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Államtitkár lesz Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

2015.09.28

cseresnyes-peter-allamtitkar.jpgCseresnyés Péter 2002 óta tagja az Országgyűlésnek. Nagykanizsa alpolgármestere volt 2006-2010 között, majd 2010-től 2014-ig a város polgármestere. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának tagja 2014-től.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Embercsempész bukott le a régi tornyiszentmiklósi határátkelőn

2015.09.26

tornyiszentmiklos-pince-hatarellenorzes.jpgA gépkocsiban utasként 2 fő bangladesi férfi tartózkodott, akik Magyarország területéről történő továbbutazáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Megyenap 2015: kitüntető címet kapott a csörnyeföldi dr. Ratkovics Ágnes is

2015.09.13

ratkovics-agnes-csornyefold.jpgSzeptember 12-én tartotta a Zala Megyei Közgyűlés éves ünnepi ülését, amelyen átadásra került a megyei díszpolgári cím és a megyei kitüntetések.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Kerékpárost gázolt halálra egy autó Zalában

2015.09.12

halalos-kerekparos-gazolas-isaszeg.jpgA 82 éves kerékpárost egyelőre ismeretlen körülmények között gázolta el a személyautó vezetője. A kerékpározó idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Félidejénél tart a gátépítés a Murán

2015.09.10

mura-arviz.jpgMintegy 265 ezer köbméter földet, illetve a két vízfolyás találkozásánál még 10,5 ezer köbméter követ használnak fel az építkezéshez, a mennyiség mintegy 90 százalékát már beépítették. A szinte példátlan munkatempó mellett novemberre tervezik befejezni a gátépítést.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Frontálisan ütközött két autó Nagykanizsán - Helyszíni fotónkkal

2015.09.10

nagykanizsa-frontalis-baleset.jpgFrontálisan ütközött két személyautó csütörtökön délelőtt 9 óra után néhány perccel Nagykanizsán a Magyar utcai körforgalomtól mintegy 100 méterre Letenye irányába a 7-es főúton.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Először van konyhakertje a zajki önkormányzatnak

2015.09.07

zajk-konyhakert.jpgA termények egy részét minőségtől függően szétosztják a közmunkások között, a többit nagybani piaci áron eladják éttermekbe, idősotthonokba. Még van sárgarépájuk, zöldségük, újhagymájuk, salátájuk, céklájuk, káposztájuk..

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Zalai embercsempészt fogtak el Vas megyében

2015.09.06

zalai-embercsempesz.jpgA helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a 21 éves B. Levente zalabéri lakos az általa vezetett járművel tíz külföldit szállított a község mellett található határátlépési pont közelébe.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA

Falunapot rendeztek Muraszemenyén - Videóval

2015.09.05

muraszemenye-falunap.jpgSzeptember 5-én (szombaton) ismét falunapot szervezett Muraszemenyén a Muraszemenye Községért Közalapítvány.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: ZALA