Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TÉNYEK

 

Cikkek

A menekültek a Debreceni piacon árulják az ételt, amit az államtól kaptak

2015.06.29

menekultek-debreceni-piac.jpg

 

A menekültek a Debreceni piacon árulják az ételt, amit az államtól kaptak.Sok magyar embernek meg nincs étel az asztalán egy ledolgozott élet után sem.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

7700 hamis edényt találtak egy magyar kamionban - Videóval

2015.06.28

hamis-edeny-magyar-kamion.jpgA NAV járőrei már az ellenőrzés kezdetekor észlelték, hogy a jó minőségű edények, sütőformák, serpenyők, teafőzők és fűszertartók külső kialakításukban a védjegyoltalom alatt álló Bachmayer, Peterhof és Prestige márkájú konyhai felszerelésekhez hasonlítanak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kék Hullám Zászlót kaptak a legjobb balatoni strandok

2015.06.27

siofok-strand-oriaskerek.jpgA vizsgált szempontok közé tartozott egyebek között a vízi mentés, a megfelelő vízminőség mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonala, a mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálása, a sportolási lehetőségek, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fennakadt a fán egy férfi a Pest megyei Domonyban

2015.06.26

viragzo-harsfa.jpgHársfavirág szedése közben hat méter magasan fennakadt a fán egy férfi péntek délelőtt Domony külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Késsel hadonászott egy afrikai menekült a bicskei Tescóban

2015.06.25

afrikai-menekultek.jpgMivel a férfi zavartan viselkedett a helyszínre érkező járőrök őt biztonsági intézkedés keretében a helyi rendőrkapitányságon előállították, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Ausztriában az unióból való kilépéséért

2015.06.25

ausztria.jpgAusztria az 1945 utáni időszak legmagasabb munkanélküliségi adataival küzd, ez az EU politikájának a következménye - mondta a kezdeményezés szóvivője, aki szerint az osztrákok sem akarják az uniót, amely ma már nem a polgároké, hanem a társadalmi elité lett.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Júliustól lehet pályázni mosógépek cseréjére

2015.06.24

mosogepcsere-program.jpgA támogatással olyan elől- vagy felültöltős mosógép szerezhető be, amellyel minimum 10 százalékos energia vagy évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást lehet elérni. A megtakarítási adatokat a pályázati portál automatikusan számítja ki.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

10 tuti tipp ami megkönnyíti a notebook választást

2015.06.24

notebook.jpgGyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor munka, mindennapi ügyintézés vagy vásárlás kapcsán nélkülözhetetlen, hogy bárhol legyünk is, használni tudjuk az internetet. Ugyanakkor korántsem mindegy, milyen súlyú, méretű készülék áll rendelkezésünkre.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A héten kezdődik a központi szúnyogirtás

2015.06.23

balaton-szunyogirtas-1.jpg

 

A gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Lakásfelújítások: Megtérül az áruk?

2015.06.22

ingatlantajolo.jpgMindezeket nem azért gyűjtöttük össze, hogy elriasszunk egy régóta tervezett felújítástól, hanem azért, hogy végiggondolhasd, vajon megtérül-e a tervezett felújítás és növeli-e az otthonod értékét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kiss Daniella nyerte a Magyarország Szépe versenyt

2015.06.22

magyarorszag-szepe-2015-kiss-daniella-1.jpgA 21 éves királynő első udvarhölgyének a 21 éves Lepp Dorina Ágnest, második udvarhölgyének pedig a 19 éves Steingruber Virágot választotta a zsűri. A közönség is Kiss Daniellát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Grazi ámokfutó - Kriminálpszichológus: kiszámíthatatlanok a grazihoz hasonló esetek

2015.06.21

grazi-amokfuto.jpgHat felnőtt állapota szombat este továbbra is válságos volt, közülük néhányan épp műtéten estek át. Korábban Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő azt mondta, a sérültek közül tizenegy beteg élete forog veszélyben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Böjte Csaba: ha jók vagyunk, harmóniában élünk önmagunkkal

2015.06.20

bojte-csaba-foto.jpg

Ha jók vagyunk harmóniában vagyunk önmagunkkal, s ha letérünk erről az útról, akkor elsősorban magunkat sebezzük meg, magunknak okozunk fájdalmat a rosszasággal, a bűnnel!! 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Havi 860 millió forintnyi étel megy a kukába a kamionra ugráló bevándorlók miatt

2015.06.20

magyar-kamion-bevandorlok.jpgHa egy élelmiszert szállító leplombált kamion rakterébe valaki bemegy, pláne, ha hozzá is nyúl a szállítmányhoz (ami nem ritka, mert a bevándorlók előszeretettel lopnak is a rakományból), akkor gyakran az egész áru megy a levesbe. A szigorú uniós előírások miatt ilyenkor fertőtleníteni kellene, de erre a romlandó dolgok, különösen a zöldségek és gyümölcsök esetén nincs lehetőség.  

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nyolc megyében félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a NAV végrehajtói - Videóval

2015.06.18

nav-adotartozas.jpgTöbb mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A belügyminiszter utasítást kapott a magyar-szerb határ lezárásának előkészítésére

2015.06.17

menekultek.jpgA miniszter közlése szerint 175 kilométer hosszú határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat, amelyekről aznap kell tájékoztatást adnia a kabinetnek

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Naponta több száz illegális menekült érkezik Magyarországra

2015.06.17

migransok.jpgHa valaki illegális határátlépőként érkezik, akkor a rendőrség átadja a menekültügyi hatóságnak. Ott menedékjogi eljárást indítanak, és kijelölik azt a kötelező tartózkodási helyet, ahol a hatóság rendelkezésére kell állnia az eljárás lefolytatásának idejére. Ez a tartózkodási hely valamelyik nyitott befogadó intézmény, az illegális menekültek 90 százaléka ilyen befogadó állomásra kerül

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a rendőrszakszervezet főtitkárát

2015.06.15

szima-judit-tmrsz.jpgA vád szerint a főtitkár 2010. augusztus és 2011. január között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Közvélemény kutatás arról, ki, milyen rezsicsökkentést szeretne

2015.06.15

rezsicsokkentes.jpgA kérdőív kitöltésével a megjelölt 9 hatósági eljárás díjának mérséklésével vagy megszüntetésével összefüggésben fejthetik ki véleményüket és további egy, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának vagy illetékének mérséklésére vagy megszüntetésére tehetnek javaslatot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Túl sok családi pótlékot fizettek ki az Ausztriában dolgozó magyaroknak is

2015.06.15

kulfoldon-dolgozo-magyarok-csaladi-potlek.jpgA külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból

2015.06.14

balaton-vizirendor.jpgA bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Hőség - Több megyében már heves zivatarokra is figyelmeztetnek

2015.06.14

letenye-felhoszakadas-egyedutai-varosresz-1.jpgAz országszerte tartós hőség mellett vasárnapra több megyére heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fürdőzők a Balatonban, Balatonfenyvesnél

2015.06.13

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel

2015.06.13

etelmergezes.jpgA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Elrendelték az első kémiai szúnyogirtást a Balatonon

2015.06.12

balaton-furdes.jpgIdőközben az egész Balaton partra, közel 6 ezer hektárra kiterjedő kémiai irtás is szükségessé vált a néhol nagy tömegben kirepült imágók miatt. A munkát a hétvégén tervezik elvégezni az esti és a hajnali órákban, ha az időjárás lehetővé teszi.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Sokkoló videó a gyógyíthatatlan francia betegről, akinek életben tartásának leállítását engedélyezte az európai bíróság

2015.06.10

eutanazia.jpgSokkoló videó jelent meg szerdán az interneten arról a hét éve vegetatív állapotban lévő 39 éves bénult francia férfiról, akinek az életben tartására szolgáló kezelés leállítását múlt héten engedélyezte az Emberi Jogok Európai Bírósága.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Mi mindent árulnak apróhirdetésekben? Íme, a legextrémebb kínálat!

2015.06.10

stadler-stadion.jpgKádár János Mercedese, tigriskölykök, mindent tudó jósgömb, unikornis hús, lelőhető ébresztőóra, mumifikált tündér és Stadler-stadion, hogy csak néhány példát említsünk abból a hatalmas kínálatból, amit az interneten árulnak az emberek a különböző hirdetési felületeken.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Áradásokat és sárlavinákat okoztak a heves esőzések Tirolban, házakat ürítettek ki

2015.06.09

ausztria-aradasok-sarlavina-1.jpgAz esőzések különösen az Innsbruck közelében lévő Sellrain-völgy körzetét és az alpesi See im Paznaun települést sújtották. A falu mintegy húsz háza lakhatatlanná vált, és száz embert kellett kitelepíteni. A térségen átvezető utat (L13) néhány helyen elárasztotta a víz, az úttest több helyen beszakadt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

2015.06.09

manninger-jeno.jpg

 

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

50 ezer forintos bírság is járhat a tiltott helyen való fürdőzésért

2015.06.07

furodni-tilos.jpgA tiltott helyeken veszélyes a fürdőzés, a bányatavak például hirtelen mélyülnek, veszélyes hulladékok lehetnek az alján, ráadásul csak a víz felszíne meleg, az alja rendkívül hideg lehet, ami a gyenge egészségi állapotban lévőkre lehet rossz hatással.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK