Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TÉNYEK

 

Cikkek

Tűzgyújtási tilalom az egész országban!

2015.07.04

tuzgyujtasi-tilalom.jpgTilos emellett tüzet gyújtani erdei tűzrakó helyeken, valamint a közutak és vasutak közelében lévő fásításoknál, és tilos az irányított égetés, valamint a gaz- és a parlagégetés is.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Harmincegy napos a február egy korrupt horvátországi járásban

2015.07.03

pinokkio-hazudos.jpgBotrányos számlákra bukkant az időközi választáson megválasztott új elöljáró a kelet-horvátországi Ceminac járásban: az egyik szerint február 31 napból áll, egy másik szerint pedig ugyanazon a napon füvet nyírt és havat is takarított egy vállalat, majd mindkét szolgáltatást meg is fizettette.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tanácsok kánikulában

2015.07.03

tanacsok-kanikulaban.jpg

A nagy hőség hatására a szervezetünkben különböző rendellenességek léphetnek fel. Vészjelzések: fejfájás, rosszullét, szédülés, szapora szívverés, eszméletvesztés.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Ismét magyar rendőrök segítik a turistákat Horvátországban

2015.07.02

magyar-rendor-horvatorszag.jpg

A magyar rendőröket a +36/70 396-2434, illetve a +36/70 396-2435 telefonszámon lehet elérni a nap 24 órájában a 2015. június 30. és 2015. augusztus 31. közötti időszakban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Gázcsapásokkal fékezte meg a dühöngő menekülteket a rendőrség Debrecenben

2015.06.29

debrecen-menekultek-gyujtogatas-1.jpgA rendőrség azonnal, kiemelten reagált az eseményekre, 154 rendőr bevetésével. Kordonokat állítottak fel és a feldühödött tömeg megfékezése érdekében "gázcsapásokat alkalmazva" visszaszorították a tábor területére a közterületen randalírozókat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Így szervezze meg utazását, hogy ne érje meglepetés!

2015.06.29

utazasszervezes-utasbiztositas.jpgSzabadságát tervezi, és olyan helyen szeretné tölteni a pihenésre szánt időt, amely változatos szórakozási lehetőségeket és számos látnivalót tartogat?

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A menekültek a Debreceni piacon árulják az ételt, amit az államtól kaptak

2015.06.29

menekultek-debreceni-piac.jpg

 

A menekültek a Debreceni piacon árulják az ételt, amit az államtól kaptak.Sok magyar embernek meg nincs étel az asztalán egy ledolgozott élet után sem.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

7700 hamis edényt találtak egy magyar kamionban - Videóval

2015.06.28

hamis-edeny-magyar-kamion.jpgA NAV járőrei már az ellenőrzés kezdetekor észlelték, hogy a jó minőségű edények, sütőformák, serpenyők, teafőzők és fűszertartók külső kialakításukban a védjegyoltalom alatt álló Bachmayer, Peterhof és Prestige márkájú konyhai felszerelésekhez hasonlítanak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kék Hullám Zászlót kaptak a legjobb balatoni strandok

2015.06.27

siofok-strand-oriaskerek.jpgA vizsgált szempontok közé tartozott egyebek között a vízi mentés, a megfelelő vízminőség mellett a látogatók kényelmét, komfortját biztosító szolgáltatások színvonala, a mozgáskorlátozottak és a kisgyermekes családok kiszolgálása, a sportolási lehetőségek, a vizesblokkok felszereltsége, tisztasága, a játszóterek árnyékolása vagy a meder állapota.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fennakadt a fán egy férfi a Pest megyei Domonyban

2015.06.26

viragzo-harsfa.jpgHársfavirág szedése közben hat méter magasan fennakadt a fán egy férfi péntek délelőtt Domony külterületén - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Késsel hadonászott egy afrikai menekült a bicskei Tescóban

2015.06.25

afrikai-menekultek.jpgMivel a férfi zavartan viselkedett a helyszínre érkező járőrök őt biztonsági intézkedés keretében a helyi rendőrkapitányságon előállították, ahonnan a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Ausztriában az unióból való kilépéséért

2015.06.25

ausztria.jpgAusztria az 1945 utáni időszak legmagasabb munkanélküliségi adataival küzd, ez az EU politikájának a következménye - mondta a kezdeményezés szóvivője, aki szerint az osztrákok sem akarják az uniót, amely ma már nem a polgároké, hanem a társadalmi elité lett.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Júliustól lehet pályázni mosógépek cseréjére

2015.06.24

mosogepcsere-program.jpgA támogatással olyan elől- vagy felültöltős mosógép szerezhető be, amellyel minimum 10 százalékos energia vagy évi 20 kilogramm szén-dioxid megtakarítást lehet elérni. A megtakarítási adatokat a pályázati portál automatikusan számítja ki.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

10 tuti tipp ami megkönnyíti a notebook választást

2015.06.24

notebook.jpgGyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor munka, mindennapi ügyintézés vagy vásárlás kapcsán nélkülözhetetlen, hogy bárhol legyünk is, használni tudjuk az internetet. Ugyanakkor korántsem mindegy, milyen súlyú, méretű készülék áll rendelkezésünkre.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A héten kezdődik a központi szúnyogirtás

2015.06.23

balaton-szunyogirtas-1.jpg

 

A gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett. A felhasznált szerek a melegvérű élőlényekre, így az emberre és a háziállatokra semmilyen veszélyt nem jelentenek.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Lakásfelújítások: Megtérül az áruk?

2015.06.22

ingatlantajolo.jpgMindezeket nem azért gyűjtöttük össze, hogy elriasszunk egy régóta tervezett felújítástól, hanem azért, hogy végiggondolhasd, vajon megtérül-e a tervezett felújítás és növeli-e az otthonod értékét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kiss Daniella nyerte a Magyarország Szépe versenyt

2015.06.22

magyarorszag-szepe-2015-kiss-daniella-1.jpgA 21 éves királynő első udvarhölgyének a 21 éves Lepp Dorina Ágnest, második udvarhölgyének pedig a 19 éves Steingruber Virágot választotta a zsűri. A közönség is Kiss Daniellát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Grazi ámokfutó - Kriminálpszichológus: kiszámíthatatlanok a grazihoz hasonló esetek

2015.06.21

grazi-amokfuto.jpgHat felnőtt állapota szombat este továbbra is válságos volt, közülük néhányan épp műtéten estek át. Korábban Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő azt mondta, a sérültek közül tizenegy beteg élete forog veszélyben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Böjte Csaba: ha jók vagyunk, harmóniában élünk önmagunkkal

2015.06.20

bojte-csaba-foto.jpg

Ha jók vagyunk harmóniában vagyunk önmagunkkal, s ha letérünk erről az útról, akkor elsősorban magunkat sebezzük meg, magunknak okozunk fájdalmat a rosszasággal, a bűnnel!! 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Havi 860 millió forintnyi étel megy a kukába a kamionra ugráló bevándorlók miatt

2015.06.20

magyar-kamion-bevandorlok.jpgHa egy élelmiszert szállító leplombált kamion rakterébe valaki bemegy, pláne, ha hozzá is nyúl a szállítmányhoz (ami nem ritka, mert a bevándorlók előszeretettel lopnak is a rakományból), akkor gyakran az egész áru megy a levesbe. A szigorú uniós előírások miatt ilyenkor fertőtleníteni kellene, de erre a romlandó dolgok, különösen a zöldségek és gyümölcsök esetén nincs lehetőség.  

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nyolc megyében félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a NAV végrehajtói - Videóval

2015.06.18

nav-adotartozas.jpgTöbb mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A belügyminiszter utasítást kapott a magyar-szerb határ lezárásának előkészítésére

2015.06.17

menekultek.jpgA miniszter közlése szerint 175 kilométer hosszú határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat, amelyekről aznap kell tájékoztatást adnia a kabinetnek

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Naponta több száz illegális menekült érkezik Magyarországra

2015.06.17

migransok.jpgHa valaki illegális határátlépőként érkezik, akkor a rendőrség átadja a menekültügyi hatóságnak. Ott menedékjogi eljárást indítanak, és kijelölik azt a kötelező tartózkodási helyet, ahol a hatóság rendelkezésére kell állnia az eljárás lefolytatásának idejére. Ez a tartózkodási hely valamelyik nyitott befogadó intézmény, az illegális menekültek 90 százaléka ilyen befogadó állomásra kerül

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a rendőrszakszervezet főtitkárát

2015.06.15

szima-judit-tmrsz.jpgA vád szerint a főtitkár 2010. augusztus és 2011. január között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Közvélemény kutatás arról, ki, milyen rezsicsökkentést szeretne

2015.06.15

rezsicsokkentes.jpgA kérdőív kitöltésével a megjelölt 9 hatósági eljárás díjának mérséklésével vagy megszüntetésével összefüggésben fejthetik ki véleményüket és további egy, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának vagy illetékének mérséklésére vagy megszüntetésére tehetnek javaslatot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Túl sok családi pótlékot fizettek ki az Ausztriában dolgozó magyaroknak is

2015.06.15

kulfoldon-dolgozo-magyarok-csaladi-potlek.jpgA külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból

2015.06.14

balaton-vizirendor.jpgA bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Hőség - Több megyében már heves zivatarokra is figyelmeztetnek

2015.06.14

letenye-felhoszakadas-egyedutai-varosresz-1.jpgAz országszerte tartós hőség mellett vasárnapra több megyére heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fürdőzők a Balatonban, Balatonfenyvesnél

2015.06.13

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel

2015.06.13

etelmergezes.jpgA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK