Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TÉNYEK

 

Cikkek

Lakásfelújítások: Megtérül az áruk?

2015.06.22

ingatlantajolo.jpgMindezeket nem azért gyűjtöttük össze, hogy elriasszunk egy régóta tervezett felújítástól, hanem azért, hogy végiggondolhasd, vajon megtérül-e a tervezett felújítás és növeli-e az otthonod értékét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kiss Daniella nyerte a Magyarország Szépe versenyt

2015.06.22

magyarorszag-szepe-2015-kiss-daniella-1.jpgA 21 éves királynő első udvarhölgyének a 21 éves Lepp Dorina Ágnest, második udvarhölgyének pedig a 19 éves Steingruber Virágot választotta a zsűri. A közönség is Kiss Daniellát találta a legszebb magyar lánynak ebben az évben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Grazi ámokfutó - Kriminálpszichológus: kiszámíthatatlanok a grazihoz hasonló esetek

2015.06.21

grazi-amokfuto.jpgHat felnőtt állapota szombat este továbbra is válságos volt, közülük néhányan épp műtéten estek át. Korábban Hermann Schützenhöfer stájerországi tartományi kormányfő azt mondta, a sérültek közül tizenegy beteg élete forog veszélyben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Böjte Csaba: ha jók vagyunk, harmóniában élünk önmagunkkal

2015.06.20

bojte-csaba-foto.jpg

Ha jók vagyunk harmóniában vagyunk önmagunkkal, s ha letérünk erről az útról, akkor elsősorban magunkat sebezzük meg, magunknak okozunk fájdalmat a rosszasággal, a bűnnel!! 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Havi 860 millió forintnyi étel megy a kukába a kamionra ugráló bevándorlók miatt

2015.06.20

magyar-kamion-bevandorlok.jpgHa egy élelmiszert szállító leplombált kamion rakterébe valaki bemegy, pláne, ha hozzá is nyúl a szállítmányhoz (ami nem ritka, mert a bevándorlók előszeretettel lopnak is a rakományból), akkor gyakran az egész áru megy a levesbe. A szigorú uniós előírások miatt ilyenkor fertőtleníteni kellene, de erre a romlandó dolgok, különösen a zöldségek és gyümölcsök esetén nincs lehetőség.  

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nyolc megyében félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a NAV végrehajtói - Videóval

2015.06.18

nav-adotartozas.jpgTöbb mint félmillió üveg szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér megyei végrehajtói annál az ital-nagykereskedőnél, amelyre korábban 100 millió forintos bírságot szabtak ki a pénzügyőrök. A lefoglalt árukészlet a jövedéki bírság fedezetét biztosítja.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A belügyminiszter utasítást kapott a magyar-szerb határ lezárásának előkészítésére

2015.06.17

menekultek.jpgA miniszter közlése szerint 175 kilométer hosszú határszakaszról van szó. A belügyminiszternek jövő szerdáig kell elvégeznie a határ fizikai lezárásával kapcsolatos előkészítési munkákat, amelyekről aznap kell tájékoztatást adnia a kabinetnek

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Naponta több száz illegális menekült érkezik Magyarországra

2015.06.17

migransok.jpgHa valaki illegális határátlépőként érkezik, akkor a rendőrség átadja a menekültügyi hatóságnak. Ott menedékjogi eljárást indítanak, és kijelölik azt a kötelező tartózkodási helyet, ahol a hatóság rendelkezésére kell állnia az eljárás lefolytatásának idejére. Ez a tartózkodási hely valamelyik nyitott befogadó intézmény, az illegális menekültek 90 százaléka ilyen befogadó állomásra kerül

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Három év börtönre ítélték sikkasztásért Szima Juditot, a rendőrszakszervezet főtitkárát

2015.06.15

szima-judit-tmrsz.jpgA vád szerint a főtitkár 2010. augusztus és 2011. január között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzéből, lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Közvélemény kutatás arról, ki, milyen rezsicsökkentést szeretne

2015.06.15

rezsicsokkentes.jpgA kérdőív kitöltésével a megjelölt 9 hatósági eljárás díjának mérséklésével vagy megszüntetésével összefüggésben fejthetik ki véleményüket és további egy, általuk fontosnak tartott hatósági eljárás igazgatási szolgáltatási díjának vagy illetékének mérséklésére vagy megszüntetésére tehetnek javaslatot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Túl sok családi pótlékot fizettek ki az Ausztriában dolgozó magyaroknak is

2015.06.15

kulfoldon-dolgozo-magyarok-csaladi-potlek.jpgA külföldieknek, mások mellett Ausztriában dolgozó magyar alkalmazottaknak juttatott szociális szolgáltatások, például a családi pótlék európai uniós szintű reformját sürgeti Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tucatnyi embert mentettek ki a rendőrök a Balatonból

2015.06.14

balaton-vizirendor.jpgA bajba jutottak a vízi rendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna partot érni. Szombaton Balatonlellénél egy vitorlás-csónak sodródott el a parttól mintegy két kilométerre a megélénkült szélben, elsőfokú viharjelzés idején.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Hőség - Több megyében már heves zivatarokra is figyelmeztetnek

2015.06.14

letenye-felhoszakadas-egyedutai-varosresz-1.jpgAz országszerte tartós hőség mellett vasárnapra több megyére heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fürdőzők a Balatonban, Balatonfenyvesnél

2015.06.13

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tizenegy gyerek van még kórházban ételmérgezés tüneteivel

2015.06.13

etelmergezes.jpgA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pénteken arról adott tájékoztatást, hogy tizennyolc ötödikes diák betegedett meg a seregélyesi táborban "élelmiszer eredetű megbetegedés" tüneteivel.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Elrendelték az első kémiai szúnyogirtást a Balatonon

2015.06.12

balaton-furdes.jpgIdőközben az egész Balaton partra, közel 6 ezer hektárra kiterjedő kémiai irtás is szükségessé vált a néhol nagy tömegben kirepült imágók miatt. A munkát a hétvégén tervezik elvégezni az esti és a hajnali órákban, ha az időjárás lehetővé teszi.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Sokkoló videó a gyógyíthatatlan francia betegről, akinek életben tartásának leállítását engedélyezte az európai bíróság

2015.06.10

eutanazia.jpgSokkoló videó jelent meg szerdán az interneten arról a hét éve vegetatív állapotban lévő 39 éves bénult francia férfiról, akinek az életben tartására szolgáló kezelés leállítását múlt héten engedélyezte az Emberi Jogok Európai Bírósága.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Mi mindent árulnak apróhirdetésekben? Íme, a legextrémebb kínálat!

2015.06.10

stadler-stadion.jpgKádár János Mercedese, tigriskölykök, mindent tudó jósgömb, unikornis hús, lelőhető ébresztőóra, mumifikált tündér és Stadler-stadion, hogy csak néhány példát említsünk abból a hatalmas kínálatból, amit az interneten árulnak az emberek a különböző hirdetési felületeken.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Áradásokat és sárlavinákat okoztak a heves esőzések Tirolban, házakat ürítettek ki

2015.06.09

ausztria-aradasok-sarlavina-1.jpgAz esőzések különösen az Innsbruck közelében lévő Sellrain-völgy körzetét és az alpesi See im Paznaun települést sújtották. A falu mintegy húsz háza lakhatatlanná vált, és száz embert kellett kitelepíteni. A térségen átvezető utat (L13) néhány helyen elárasztotta a víz, az úttest több helyen beszakadt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kinevezték a megyei fejlesztések miniszteri biztosait

2015.06.09

manninger-jeno.jpg

 

A megyei fejlesztési biztosok 2015. június 1-jétől 2015. november 30-áig töltik be tisztségüket. Tevékenységüket a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, a feladat ellátásáért díjazás és juttatások nem illetik meg, titkárság nem segíti.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

50 ezer forintos bírság is járhat a tiltott helyen való fürdőzésért

2015.06.07

furodni-tilos.jpgA tiltott helyeken veszélyes a fürdőzés, a bányatavak például hirtelen mélyülnek, veszélyes hulladékok lehetnek az alján, ráadásul csak a víz felszíne meleg, az alja rendkívül hideg lehet, ami a gyenge egészségi állapotban lévőkre lehet rossz hatással.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Lezárhatják a déli határt a bevándorlók előtt

2015.06.06

migransok.jpgA déli határon át érkező bevándorlók száma növekszik ijesztő mértékben: míg tavaly egész évben 43 ezren léptek legálisan vagy illegálisan Magyarország területére, idén májusig több mint 50 ezer bevándorló érkezett, és az év végéig számuk akár a 100 ezret is elérheti.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nem szennyezés okozza a balatoni habot

2015.06.06

balatonmariafurdo.jpg

 

Nem szennyezés okozza a Balaton felszínén helyenként összeverődött habos, fehéres, olajos uszadékot, hanem árvaszúnyogok ártalmatlan maradványai lebegnek a felszínen.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Huszonegy lány verseng a Magyarország szépe címért

2015.06.05

magyarorszag-szepe-2015.jpgA június 21-i Magyarország Szépe versenyen a zsűri egy királynőt és két udvarhölgyet választ ki, de a közönség is szavazhat a neki legjobban tetszőre. A megmérettetés győztese képviseli majd Magyarországot a Miss World 2015 nemzetközi döntőjén a kínai Szanjában.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Megtalálták a székelyföldi Szent Anna-tóban eltűnt 14 éves magyarországi fiú holttestét

2015.06.04

szent-anna-toba-fulladt-2.jpg

A Pest megyei Alsónémediből származó 14 éves fiú egy 36 tagú diákcsoport tagjaként a felügyelők engedélyével ment a vízbe. Délután vihar közeledett, ezért a felügyelők kiszólították a gyermekeket a tóból.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Négy közmunkást gázoltak el az M7-esen, egyikük meghalt

2015.06.04

kozmunkast-gazolt-halalra-1.jpgA férfiak épp be akartak szállni a járművükbe, amikor egy arra elhaladó kisteherautó elsodorta a kocsijukat. Két munkás súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, mentőhelikopter érkezett hozzájuk. Egyikük később meghalt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Eltűnt egy magyarországi fiú a Szent Anna tónál

2015.06.04

eltunt-magyar-fiu-szent-anna-to.jpgAz eltűnt fiú egy népes magyarországi diákcsoport tagjaként érkezett vasárnap egy Kovászna megyei településre. A csoport szerdán látogatott el a Szent Anna tóhoz, ahol a gyermekek a felügyelők engedélyével mentek a vízbe.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Az új Puskás Ferenc Stadion látványtervei

2015.06.03

uj-puskas-ferenc-stadion-2.jpg

 

Az új létesítmény amellett, hogy labdarúgó mérkőzéseket rendezhetnek majd benne, az ország legnagyobb koncerthelyszíne lesz, továbbá 1000-1500 fős konferenciákat is tarthatnak majd benne.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Újabb egészségügyi demonstrációt szerveznek Budapesten

2015.06.01

egeszsegugy-demonstracio.jpgA május közepén megtartott demonstráció után is folytatják a munkát, mert az Országgyűlés elé beterjesztett 2016-os költségvetési javaslatban az egészségügyre jutó források nem elegendőek a biztonságos betegellátás megteremtésére.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Halálra gázolt a vonat egy nőt Balatonmáriafürdőn

2015.06.01

balatonmariafurdo-halalos-vonatgazolas.jpg

 

Halálra gázolt egy nőt Balatonmáriafürdő állomáson a Budapest felé haladó gyorsvonat, a rendőrségi helyszínelés idejére lezárták a vasúti pályát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK