Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

TÉNYEK

 

Cikkek

Elütöttek egy helyszínelő rendőrt - Rajta kívül ketten sérültek meg

2015.08.15

elutott-rendor.jpgAz eddigi adatok szerint az autópálya Debrecen felé vezető oldalán egy személygépkocsi nekicsapódott az előtte haladó másiknak, amely emiatt elütötte az úton helyszínelő rendőrt. A balesetben további két személy is megsérült.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Az eddigi legpusztítóbbakhoz fogható természeti csapásokat hozhat az idei El Nino

2015.08.14

el-nino-termeszeti-csapas.jpgAz 1997-98-as, 2,3-as fokozatú El Nino becslések szerint 23 ezer ember halálát okozta és 54 milliárd dollár kárt csinált. Az Egyesült Államokban pusztító áradásokat hozott; Kalifornia 35 megyéjében, ahol most katasztrofális aszály pusztít, áradás és fölcsuszamlás miatt hirdettek ki szükségállapotot. Indonéziában a természeti jelenség súlyos szárazságot, Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában pedig tűzvészeket okozott.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A Balatonba fulladt egy 14 éves fiú és az őt menteni próbáló felnőtt

2015.08.14

balatonba-fulladt.jpgAz egyik, kellő vízbiztonsággal nem rendelkező gyerek valószínűleg itt került a vízbe a vízibicikliről, majd elmerült. A közelben tartózkodó egyik férfi a segítségére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nem akarnak menekülttábort - Martonfa petíciót küldött az összes parlamenti képviselőnek

2015.08.13

martonfa-menekulttabor-tuntetes.jpgA közleményben a polgármester úgy fogalmaz: ezzel az akcióval azt kívánják lemérni, hogy a választott országgyűlési képviselők közül "ki viselkedik felelős állampolgárként, és ki az, aki pusztán a pártérdeket szolgálja".

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fenekestül felforgatják az algák a Balaton, de semmiféle veszélyt nem jelentenek

2015.08.10

balatoni-algagyep.jpgKellemetlenséget okozhatnak, de semmilyen egészségügyi veszélyt nem jelentenek azok a víz felszínén lebegő algagyepdarabok, amelyeket az utóbbi napokban láthattak a Balatonon strandolók a tó több pontján.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Motoros balesetben halt meg anya és kislánya Majosházánál

2015.08.09

majoshaza-halalos-motorosbaleset-1.jpgA főút 31-es kilométerénél a két jármű olyan erővel csapódott egymásnak, hogy az autó árokba borult, a motor pedig kigyulladt. A szigetszentmiklósi tűzoltók eloltották a tüzet, ám a két motoroson már nem lehetett segíteni, mindketten a helyszínen életüket vesztették.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Kigyulladt egy gyermekeket szállító busz az M7-esen

2015.08.08

kigyulladt-busz-m7-autopalya-1.jpgA buszon utazó huszonnyolc gyermek és három felnőtt a csomagok átrakodása után mentesítő busszal utazott tovább úti célja felé. A meghibásodott busz oly mértékben károsodott, hogy kamionmentő szállította el az autópályáról.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Zár alá vettek ötvenezer hektó olasz bort

2015.08.07

zarolt-olasz-bor.jpgAz olasz szakértők tájékoztatása alapján az eljárás alá vont olasz borok élelmiszerbiztonsági kockázatot nem jelentenek, azonban a nyomon követést biztosító dokumentumok vizsgálata még tart. Amíg az olasz hatóságok nem adnak megfelelő garanciákat a tételek eredetére, addig azok Magyarországon sem kerülhetnek forgalomba.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A Horvátországba utazók körében a magyar turisták száma nő a leggyorsabban

2015.08.06

letenye-hataratkelo.jpgAz elmúlt hét hónap összesített mutatói alapján eddig 229 ezer magyar turista 1,225 millió éjszakát töltött az adriai államban. A turisták számát illetően 16,5 százalékos, a vendégéjszakát tekintve pedig 17,1 százalékos volt a bővülés - jelezte a turisztikai szakember.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Ordacsehiben kezdődött meg az idei szüret, jó termés várható

2015.08.06

varga-pinceszet-szuret-1.jpgA borfogyasztási szokások átalakulásáról is szót ejtve Varga Bálint úgy fogalmazott: "rosé-őrület" van Magyarországon. Ebből a borfajtából a nemzetközi átlag dupláját fogyasztják a magyarok. Ma már a Varga Pincészet által érékesített borok harmada fehér, harmada vörös, és harmada rosé, holott tíz évvel ezelőtt még minden 100. értékesített palack volt csak rosé.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Röszkén dolgozó kormánytisztviselőket vettek őrizetbe vesztegetés gyanúja miatt

2015.08.06

roszke-hataratkelo.jpg

A gyanúsítottak kötelességüket megszegve mintegy százötven esetben nem állítottak ki számlát, és az okmányvizsgálatot 5 euró ellenében végezték el - tette hozzá a csoportvezető ügyész.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Keresztapaként mozgatta a szálakat az ügyvéd

2015.08.05

nyiregyhaza-cegtemeto.jpgA jogi szakember a gyanú szerint fiktív cégátruházásokban működött közre, ahhoz ukrán "bukóembereket" és valótlan magyarországi székhelyeket biztosított. Ezért cégenként ötszázezer-egymillió forintot kért, a strómanoknak pedig ötvenezer forintot fizetett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Három rendőrt tartóztattak le embercsempészés segítése miatt

2015.08.03

letartoztatott-rendor.jpgA megalapozott gyanú szerint a rendőrök figyelték az 51-es főúton a járőrök mozgását és erről egymással, illetve civil társaikkal egyeztettek. A megszerzett információkkal segítették civil társaikat abban, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű hatósági ellenőrzését elkerüljék.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

500 milliós csalás, 3446 sértett - Garancia levelet is adtak a csalók

2015.08.03

felmilliardos-csalas.jpgAz elkövetők végül 3446 sértettől különböző jogcímeken legalább 500 millió forintot szedtek be, ám az ígért pénzt nem utalták át a sértetteknek, bár az üzletkötők nemcsak a szerződéskötéskor szóban tettek ígéretet arra, hogy az ügyfél a szerződéskötést követő hónap közepéig biztosan meg fogja kapni a felvenni kívánt összeget, hanem erről egy írásbeli elismervényt, kifizetési garanciát is kiállítottak.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Nagyjából rendben vannak a nyári táborok, de volt, ahol élelmiszert is el kellett kobozni

2015.08.02

nyari-tabor-ellenorzes.jpgAz eddigi ellenőrzések alapján a táborok 72,3 százaléka biztonságosan működik. További 20 százalékuknál apróbb, könnyen felszámolható hiányosságok voltak, 12 esetben azonban korlátozó intézkedéseket hoztak az ellenőröknek. Utóbbiaknál figyelmeztettek, de büntetést is kiszabtak, csaknem egymillió forintot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Üzekedő őzek ugorhatnak az autók elé!

2015.08.01

letenye-vadgazolas-3.jpgA helyszínre érkező rendőrök is minden esetben értesítik a vadásztársaságot és az elhullott állat átadását biztosítják a vadásztársaság számára. Fontos tudni, hogy a vadak értéket képviselnek és amennyiben valaki jogosulatlanul elviszi az elütött állatot, lopást követ el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Ellenőrizték a balatoni fagyizókat. Íme az eredmény - Videóval

2015.07.31

Hét esetben tárt fel a vizsgálat élelmiszerszennyezési kockázatot, ami többnyire a rendetlenségből vagy a nem megfelelő technológiai fegyelemből eredt. Takarítással és mosogatással kapcsolatos hiányosság viszont minden harmadik helyen akadt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Ház körüli barkácsolás: csavarkompresszorok összehasonlítása

2015.07.31

csavarkompresszor-osszehasonlitasa.jpgA tavasztól őszig terjedő hónapokban sokan döntenek úgy, hogy végre elintézik a ház körüli barkácsolási munkálatokat. Ehhez a számos szükséges felszerelés közül egy a kompresszor, amely megkönnyíti egyes tevékenységek elvégzését.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Tizennyolc vámost fogott el a terrorelhárítás

2015.07.30

nav-vesztegetes.jpgA NAV - a nyomozó hatóságokkal szorosan együttműködve - továbbra is a legszigorúbban fellép a hivatal személyi állománya által elkövetett korrupciós és hivatali bűncselekmények ellen. A szervezet célja, hogy egyetlenegy ilyen eset se forduljon elő a NAV-nál

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Hevesi családi tragédia: megszólalt a meggyilkolt kisgyerekek édesanyja

2015.07.30

heves-csaladi-gyilkossag.jpgMost először és utoljára szólal meg az a hevesi édesanya, akinek élettársa a múlt hétvégén felakasztotta 6 és 12 éves közös gyermekeiket, majd önmagával is végzett. A megtört, sokkos állapotban lévő édesanya azért vállalta az interjút, mert, mint mondja: a tragédia óta elhangzott sajtóhíresztelések nem fedik a valóságot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Közel 50 menekültet vittek kórházba hasmenéssel, lázzal

2015.07.29

menekultek-jarvany-1.jpgA civil önkéntesek hasmenésre panaszkodó, vasúti csatlakozásra váró családokkal találkoztak, ezek tagjait a mentőszolgálat kórházba vitte a Budapesti Közlekedési Központ bevonásával, busszal.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A kisgyermekek autóban felejtését megakadályozó gyermekülést dobtak piacra

2015.07.27

autoban-felejtett-gyermek.jpgAz ülésbe szerelt vezeték nélküli chip hangjelzéssel figyelmezteti a sofőrt, ha az autó leállítását követően nem kapcsolják ki a gyermek biztonsági övét.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Vészesen közeledik a parlagfűszezon!

2015.07.27

parlagfu-ellenorzes.jpgAz elmúlt években a parlagfűpollen koncentrációja augusztusban és szeptemberben szinte az egész országban 10-20-30-szorosan meghaladta az egészségügyileg még tolerálható értéket, és veszélyes riasztási szinteket ért el.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A magyarok döntöttek, nem akarnak törvénytelen bevándorlókat

2015.07.27

orban-viktor-2.jpgA törvénytelen bevándorlás Magyarországot és Európát egyaránt fenyegeti, veszélyt jelent közös értékeire, kultúrájára és sokszínűségére is. Az ország „harapófogóba” került: délről érkeznek az újabb bevándorlók, és fennáll a veszélye, hogy nyugatról is visszaküldik az innen távozott bevándorlókat Magyarországra

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

A rendőrt mindkét félnek meg kell várnia

2015.07.26

frontalis-baleset-76-os-fout-1.jpgHa nem történt személyi sérülés, de a felelősség kérdésében nem sikerül megegyezni, akkor lehet rendőrt hívni – folytatta, hozzátéve: ez szabálysértési eljárás megindítását vonja maga után, a rendőr pedig nagy valószínűséggel megbünteti a vétkes félt.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Egy holttestet találtak a Balatonban, egy férfit továbbra is keresnek

2015.07.26

balatonba-fulladt.jpgA szombati vihar után éjszakáig folytatták a mentési munkákat a Balatonnál, sokan a vízirendőröknek, a vízimentőknek és az önzetlen hajósoknak köszönhetik életüket, két férfi Balatonfürednél eltűnt a vízben még a vihar előtt, akiket nem találtak meg, egy vasárnap vízben talált férfiholttest azonosítása folyamatban van.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél

2015.07.25

repulogep-zuhant-a-balatonba.jpg

 

Vitorlázó repülőgép zuhant a vízbe Balatonberénynél szombaton délután. A gépen ketten voltak, nem sérültek meg.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Fulladásveszélyes csecsemő- és kisgyermek ruhákat talált a fogyasztóvédelem

2015.07.24

fulladasveszelyes-csecsemo-kisgyermek-ruha.jpgA hatóság hangsúlyozta, hogy a 3 év alatti gyermekeknek készült ruhákon elvárás, hogy az apró strasszok, gyöngyök, szegecsek megfelelően legyenek a ruhákra rögzítve, különben a könnyen leváló díszek a légutakba kerülve akár fulladást is okozhatnak. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

Vonattal ütközött össze egy autó Csornán, négy ember meghalt

2015.07.23

csorna-halalos-vasuti-baleset-1.jpgA baleset a 86-os úttal párhuzamos mellékút vasúti átjárójában történt. A személyautó a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy személyvonattal.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK

50 ezer forintnál többet is veszíthet az, aki bányatóban fürdik

2015.07.22

banyato-furdozes.jpgAki ennek ellenére mégis a fürdőzés mellett dönt és a rendőrség rajta kapja, az nemcsak öttől ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírságot kockáztat, de akár az életét is. Évente ugyanis körülbelül 100-an fulladnak a bányatavakba.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: TÉNYEK