Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Merénylet helyszíne lehet a bécsi adventi vásár?

2015.11.24

Az ausztriai Kronen Zeitung arra figyelmeztet, hogy esetleg terrorista merénylet helyszíne lehet a bécsi adventi vásár.
Mint írják, az osztrák hírszerzés olyan térképhez jutott hozzá, amelyen az Iszlám Államhoz (IÁ) köthető terroristák a Hofburgot, a Stephansplatzot és a városligetet is bejelölték valamint nagy valószínűséggel terepszemlét is tartottak.

 

becs-adventi-vasar.jpg


A lap figyelmeztető jelzésként értékeli azt is, hogy az elmúlt hónapokban több mint 250 osztrák, hogy Szíriában harcoljanak az IÁ oldalán, s közülük 70 már visszatért onnan Ausztriába.

Ezek egy részét fokozottan megfigyeli az osztrák titkosszolgálat - írják.
Kevésbé köztudott, de szomszéd országot korábban merényletekkel fenyegette meg az IÁ, amely jellemzően zsúfolt helyeken követett el terrortámadásokat a civil lakosság ellen.

Remélhetőleg nem lesz vérfürdő helyszíne az adventi ünnepek leglátogatottabb osztrák helyszíne és az ausztriai hatóságok még időben kivonják a forgalomból a terroristagyanús embereket.

A brüsszeli karácsonyi vásárt sem engedték megnyitni eddig. Csütörtökön lesz a végleges, elemzéseken alapuló szakértői döntés, hogy megnyílik vagy nem.

A Letenye Médián az MTI nyomán még tavaly október végén írtuk meg, hogy egy 14 éves terroristagyanúba keveredett fiú akart robbantani a bécsi pályaudvaron.

 


loading...