Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BÍRÓSÁG

 

Cikkek

Bírót sértegetett, fegyőrre támadt egy elítélt a kanizsai bíróságon

2015.05.20

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgA büntetés-végrehajtási őr a vádlottat megbilincselve, vezetőszáron kísérte ki, a vádlott az ajtóban azonban dulakodni kezdett vele, a felszólításoknak nem engedelmeskedett, aktívan ellenállt, megbilincselt kezével hadonászva megsértette a fegyőr kezét, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Terepjáróval akartak elgázolni egy nagykanizsai lovast

2015.05.19

lovas-uldozes.jpgMiután a lovas látta, hogy a zöld terepjáróban haragosai ülnek, kitért az autó elől és ügetve Kisrécse felé indult. A gépkocsit vezető 27 éves férfi és a mellette ülő 52 éves apja követték őt. Amikor mellé értek, az apa megfenyegette - "Most ki fogunk nyírni!" -, a fiának pedig azt mondta, hogy üsse el.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Off roados versenyszervező ellen emeltek vádat környezetkárosítás miatt

2015.05.14

off-road-termeszetkarositas.jpgVádat emeltek gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás vétsége és más bűncselekmény miatt egy keceli férfi ellen, mert az általa szervezett off-road autóverseny tönkretette több, fokozottan védett madár élőhelyét, és elpusztult egy ikergidákkal vemhes őz is

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Brutális rablás Keszthelyen - Két 21 éves "fiatal" támadt az idős házaspárra

2015.05.09

keszthely-rablas.jpgA terheltek símaszkban rárontottak a sértettekre, egyikük a férfit támadta meg, nyomban ráugrott, a mellkasára térdelt és kezével lefogta mindkét kezét. Eközben a társa megragadta a nő karját és rákiáltott, hogy „ide a pénzt”.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Idős asszony halála miatt emeltek vádat egy szociális ápolóval szemben

2015.05.09

szocialis-otthon.jpgAnnak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt – a benne ülő sértettel együtt – belökte a helyiségbe. A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Fémdekektoros kapu, csomagvizsgálat a kanizsai bíróságon

2015.05.06

nagykanizsa-birosag-beleptetorendszer-1.jpgBár a tárgyalótermekben vészhívó működik, s kamera pásztázza a tereket, az épületbe lépéskor az állampolgárok eddig nem estek át ellenőrzésen. Így fordulhatott elő korábban például, hogy a tárgyalás közben egy fegyver esett ki a vádlott zsebéből, vagy hogy késsel ”felszerelkezve” érkeztek az ügyfelek a bíróságra.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Állatkínzás Zalában - Ki kellett operálni a kiéhezett kutya nyakából a láncot

2015.05.06

allatkinzas-1.jpgA kutya állatorvosi vizsgálata során megállapították, hogy a nyaka tele van sérülésekkel, sebekkel. A vaslánc annyira belenőtt az eb sebeibe, hogy azt csak műtéttel lehetett eltávolítani. A kutyát 2012-ben oltották be utoljára, azonosító chipje nem volt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség az M7-esen Lamborghinivel száguldozó férfi ügyében

2015.05.04

lamborghini-m7-1.jpgBörtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Alkohol és emberölés Zalaegerszegen

2015.04.30

sziven-szurta.jpgA kiérkező mentők a férfit újraélesztették, állapotát stabilizálták, a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályára beszállították, ahol azonban a keringése leállt, és elhunyt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Szétlopták Nagykanizsát a fémtolvajok

2015.04.21

femtolvaj.jpgTerhükre róható többek között a nagykanizsai ún. Vasember ház ereszcsatornájának, valamint egy Erzsébet téri bank tetőszerkezete alatt található réz lemezek eltulajdonítása is.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

504 egyesületet, alapítványt vert át egy Nagykanizsára bejegyzett kft

2015.04.21

nagykanizsa-palyazati-csalas.jpg

 

Egy férfi kft.-t alapított Nagykanizsán hogy pályázattal vissza nem térítendő támogatást ígérjen költségtérítés fejében...

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Elraboltak egy strómant Nagykanizsáról

2015.04.14

rendorseg-akcio.jpg

 

A névleges ügyvezető meglopta a céget, a tényleges pedig krimibe illő akcióval próbálta meg a pénzt visszaszerezni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Előzetes letartóztatásba került a Nagykanizsán fenyegetőző négy férfi

2015.04.01

nagykanizsa-fel-akartak-gyujtani-egy-bart-2.jpgA másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék 2015. március 31. napján megváltoztatta az  első fokon született kényszerintézkedési döntést négy, csoportosan elkövetett közveszélyokozás bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel vádolt férfivel  szemben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

18 év fegyházat kapott nem jogerősen a szigetszentmiklósi kamaszlány gyilkosa

2015.03.27

szigetszentmiklos-gyilkossag.jpg

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 2013 tavaszán kicsalt egy 16 éves hallássérült szigetszentmiklósi lányt a Duna-partra, ahol a közeledését elutasító tinédzsert megölte.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kamion a zalalövői vasúti átjáróban

2015.03.26

tehervonat-gazolta-halalra.jpg

 

Egy kamion tilos jelzés, és leeresztett félsorompó ellenére hajtott a sínekre, megállt, és az arra közlekedő tehervonat csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Videóra vette a közös hancúrt a zalai férfi, azzal zsarolta exbarátnőjét

2015.03.24

zalaegerszeg-belvaros.jpgEgy zalaegerszegi 26 éves fiatalembernek 2012. szeptemberig volt a barátnője a későbbi sértett. Kapcsolatuk alatt több erotikus tartalmú házi videó készült, melyeket a férfi a szakításukat követően megsemmisített, de erről a nő nem tudott.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Nőket fogdosott, nyilvánosan propellerezett a nagykanizsai szatír

2015.03.13

szatir.jpgSzámára ismeretlen fiatal lányokat,  nőket szólított le különböző indokkal az utcán. Egyesektől akitől pénzt, másoktól útbaigazítást kért, majd hirtelen mozdulattal, durván megmarkolta a mellüket, ezzel a sértettek emberi méltóságát megsértve.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Halott rokona fogyatékossági támogatását vette fel a zalai nő

2015.03.12

koporsos-temetes.jpgA nő tudva arról, hogy a fogyatékossági támogatás igénybevételére rokonának halálát követően nem jogosult, mégsem értesítette a halál tényéről sem a Magyar Államkincstár Zala Megyei Igazgatóságát, sem a kézbesítő Magyar Postát.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Sok milliót kell fisszafizetnie a sikkasztó nagykanizsai közös képviselőnek

2015.03.12

A 2009-2011. években a vádlott a társasház számlájáról 4.850.000 Ft összeggel a sajátjaként rendelkezett. nagykanizsa-latkep.jpgMindemellett kiderült: a vádlott hamis bizonyítványokat mellékelt a jegyzőnél leadott társasház kezelői tevékenységet bejelentő formanyomtatvány mellé.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Uzsorás házaspárt ítéltek börtönre Zalában

2015.03.11

uzsora.jpgA szerződés szerint a sértett egymillió forint kölcsönt kapott az asszonytól, és bár ez nem történt meg, törlesztőrészletként havonta több tízezer forintot követeltek tőle, és többször bántalmazással, házának felgyújtásával fenyegették meg.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Keresd meg a sliccemet! Alkalmazottját molesztálta a zalaegerszegi presszó üzemeltetője

2015.03.04

szoknya-ala-nyult.jpgEzután a terhelt a szoknyáját húzta fel, és a sértett folyamatos tiltakozása ellenére sem hagyta abba a cselekményt. Miután a sértett nem tudta elhárítani a terhelt erőszakos közeledését, a presszó elé, az utcára menekült. A terhelt még eközben is azt mondogatta, hogy „keresd meg a sliccemet”!

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

28 és fél év fegyházat kaptak, akik Nagykanizsán vendéglősöket fenyegettek meg

2015.02.25

nagykanizsa-fel-akartak-gyujtani-egy-bart-2.jpgKözveszélyokozás és kényszerítés kísérlete miatt első fokon fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a négy férfit, aki megpróbált felgyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet, egy másik étterem tulajdonosát pedig üzlethelyiségének és autójának felgyújtásával fenyegetett meg.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Bázakerettyei emberölési kísérlet: elsőfokon 17 év fegyházra ítélték N. Tamást

2015.02.20

bazakerettye-keseles.jpgA Zalaegerszegi Törvényszék büntető tanácsa első fokon 17  év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki több késszúrással súlyosan megsebesítette feleségét, illetve önmagával is végezni akart.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Halott kisbabája után vette fel a családi pótlékot 12 éven át egy nő

2015.02.18

szules.jpgKöltségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 47 éves nővel szemben, aki 2002 és 2014 között az alig kéthetesen meghalt gyermeke után vette fel a családi pótlékot.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Zsarolásba torkolló iskolai agresszió Nagykanizsán

2015.02.10

iskolai-zsarolas.jpgA sértett közölte, hogy nincs cigarettája, és órára kell már mennie. Erre a terhelt elindult feléje, üldözte a félelmében futva menekülő sértettet, elkapta, két kézzel megmarkolta a pulóverét, a sarokba nyomta, majd ütő és rúgó mozdulatokat tett feléje.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

182 ezres kárt okozott a kocsiban egy agresszív német görkoris Vonyarcvashegyen

2015.02.05

betort-szelvedo.jpgEgy görkorcsolyás német turista kővel dobta be az autó szélvédőjét, hogy átmehessen a kocsi előtt a vonyarcvashegyi zebrán.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kiderült, hogy a kanizsai Zorrók fiatal lányok!!!

2015.02.04

nagykanizsa-graffiti-1.jpgA fiatalkorú lányok még 2014. június 23-án nagykanizsai albérletük udvarán találtak egy festékszóró spray-t. Elhatározták, hogy unalmukban autókat fújnak le.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG