Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

BÍRÓSÁG

 

Cikkek

Mentőautóban támadt rendőrre egy részeg férfi Lentiben

2016.01.26

mentok.jpgErre a férfi  azt üvöltötte, hogy  ” Ki a k....  anyád vagy te?”,  belemarkolt a rendőr ruházatába, megrántotta, melynek következtében a kabát zippzárja  is kiszakadt. 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kanizsai Bonnie & Clyde: enyhébb ítélet született

2015.12.13

Másodfokon enyhébb ítélet született a jármű önkényes elvételével és személyi szabadság megsértésével vádolt férfivel szemben.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Rendőr lőtt rá Zalaegerszegen: 3 év fegyházat kapott

2015.12.12

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgHivatalos személy elleni erőszak bűntettében és közúti veszélyeztetés bűntettében találta bűnösnek a Zalaegerszegi Járásbíróság azt vádlottat, aki a zalaegerszegi  Penny áruháznál történt lövöldözés kapcsán került bíróság elé.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Telefonokkal csalt az egerszegi roma önkormányzat elnökhelyettese

2015.12.02

telefonokkal-csalt.jpgA vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Három napon át tárgyalják a zalaegerszegi gimnazista gyilkosának ügyét

2015.12.01

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA vádlott és a sértett a Parkerdő egy kivilágítatlan, fás-erdős részére mentek. A séta és beszélgetés közben a vádlott megragadta a sértettet, ököllel többször is megütötte a lány fejét, arcát, aki térdre esett.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Félmilliós pénzbüntetésre ítélték a becsehelyi vízműtelepi mérgezés miatt

2015.11.19

molnari-vizmu-mergezes.jpgA Nagykanizsai Járásbíróságon tárgyalt eset még tavaly március 4-én történt a becsehelyi vízműtelepen. A vádlott foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt állt bíróság előtt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Majdnem belehalt sérüléseibe a Lentiben kirabolt idős néni

2015.11.18

lenti-rablotamadas.jpgA már többször is büntetett, jelenleg is felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló férfi májusban tört be Lentiben egy 85 éves asszony otthonába. Az erősen ittas férfi a családi ház nyári konyhájában magához vett ötven tojást és két doboz sört, majd a lakóházba is behatolt, ahol három liter bort és három csomag kávét szedett össze.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Az ügyészség szerint is durva a borosgazda 7 éves börtönbüntetése

2015.11.13

fagyallos-bor.jpgA bíró több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a borosgazdát.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kukkolás: női wc-be szereltek kamerát egy zalaegerszegi munkahelyen

2015.11.10

kukkolo-noi-wc.jpgA férfi 2015. március 26-án a kamerát bevitte a munkahelyére, de meggondolta magát és úgy döntött, hogy a kamerát inkább a női WC-ben rejti el, hogy intim helyzetekben tudja a kolléganőit megfigyelni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Rendőröket akartak megvesztegetni Zalában

2015.11.09

rendorseg-vesztegetes.jpgEzt a vádlott nem fogadta el, és 2 db 10.000 Ft-os bankjegyet nyújtott át a rendőröknek, mondván, „rendezzük le a dolgot.” A  rendőrök közölték vele, hogy tegye el a pénzt, majd előállították.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Szokatlanul nagy vérveszteség: elítéltek két nőgyógyászt

2015.10.20

bilincs.jpgEgy-egy év, felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek kedden, nem jogerősen két szekszárdi nőgyógyászt, mert egy várandós nő halálát okozták a Tolna Megyei Balassa János Kórházban.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Pénzmosoda volt, nem piramisjáték - mondta az egykori kanizsai valutaváltósból brókerré lett Kulcsár Atttila

2015.10.13

brokerbotrany-kulcsar-attila.jpgKulcsár Attila kiemelte: ügyfelei többségét nem érdekelte, mit csinál a pénzükkel, csak az volt az elvárás, hogy készpénzt lássanak belőle, amikor szükségük van rá. A bróker cserébe a jutalék mellett azt kérte, hadd használhassa a rendelkezésére bocsátott pénzeszközöket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kegyetlen módon végzett a 18 éves érettségi előtt álló zalaegerszegi lánnyal

2015.10.09

zalaegerszeg-parkerdo-gyilkossag.jpgA fiatalok április 11-én este Zalaegerszeg belvárosában találkoztak, majd a parkerdőig sétáltak. Ott a férfi rövid beszélgetés után a lányra támadt, ököllel ütötte, fojtogatta, majd késsel többször megszúrta.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Külföldi embercsempész bűnszervezet tagjait ítélték el Lentiben

2015.10.09

letenye-embercsempesz.jpgA többórás út alatt a menedékkérőknek sem élelmet, sem vizet nem biztosítottak, szükségleteik elvégzése érdekében sem álltak meg, végig a teherautó padlólemezén ülve szállították őket. Az egyik vádlott az úton személyautóval "előfutóként" haladt, hogy a rendőri ellenőrzésre figyelmeztesse a teherautóban ülőket.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Gyilkosság miatt állt bíróság elé egy nagykanizsai férfi

2015.10.08

nagykanizsa-gyilkossag.jpgMiután a nő már nem lélegzett, B. Tamás felfektette az ágyra, meztelenre vetkőztette és közösült a halott asszonnyal. A holttestet nagyjából két héttel később találta meg a fiú apja, de az erősen oszlásnak indult tetem alapján az orvosszakértői vizsgálat nem tudott olyan nyomokat találni, amelyek erőszakos halálra utaltak volna.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Dilettáns pénzhamisítók buktak le Zalában

2015.10.08

uj-tizezres.jpgAz ismerőse jóhiszeműen a 10.000,-Ft-os bankjegyutánzatot megpróbálta felváltatni, ahol a pultos észlelte, hogy a bankjegy nem valódi, ezért értesítette a rendőrséget.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Bíróság elé megy a becsehelyi Casanova

2015.09.22

csalo-casanova.jpgÁlnéven mutatkozott be, és valótlan adatokat közölt, így azt, hogy német állampolgár, Frankfurtban született, jogot tanult, családja külföldön él, egy, az édesapja tulajdonában lévő cégnél dolgozik, s emellett autók exportjával és
importjával foglalkozik.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

14 éves fiú ellen emeltek vádat Zalában

2015.08.26

zalaerdo-tanosveny-rongalas-1.jpg

A terhelt 2015 február 17-én egy lenti általános iskola udvarán meglátta korábbi haragosát, ezért megkergette, aki az iskola épületébe menekült.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Az igazgató ellen emeltek vádat a 10 éves zalaegerszegi kisfiú halála miatt

2015.08.18

kisfiura-dolt-focikapu-zalaegerszeg.jpg2014. júliusában a központ sportpályáján futballozott egy család kiskorú gyermekükkel a kapuban. Ennek során a sportkapu kibillent egyensúlyából és rádőlt a gyermekre, aki az elszenvedett súlyos sérülések következtében elhunyt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Halálos áramütés miatt emeltek vádat egy karbantartó ellen Zalában

2015.08.14

halalos-aramutes.jpgA vizsgálat kiderítette, hogy a telefonközpont termében az egyik lámpasor fénycsőarmatúráit még 1994-es felszerelésükkor hibásan rögzítették. A védővezeték helyére a fázist kötötték, így pedig az egész lámpatest feszültség alá került.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Letartóztatták az élettársát lovas kocsihoz láncoló férfit

2015.08.14

lovaskocsi_1.jpgA rövid láncon mozogni alig tudó nőt ostorral többször megütötte és egy vödör vízzel leöntötte, majd magára hagyta. A helyszínre érkező rendőrök felszólítására a férfi levette a lakatot és a láncot élettársáról.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Szívinfarktus miatt halt meg a beteg, akit nem látott el megfelelően az ügyeletes orvos

2015.08.09

szivinfarktus.jpgAz ügyészség vádat emelt egy 59 éves orvossal szemben, aki a vádirat szerint nem utalta kórházba az általa a reggeli órákban sürgősséggel megvizsgált beteget, ezért az idős férfi -a nem diagnosztizált koszorúér-elzáródás miatt - aznap délután meghalt.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Fegyházból szabadulva követett el újabb bűncselekményeket egy nagykanizsai férfi

2015.08.04

okol.jpgA korábbi büntetésével kérkedő, erejét fitogtató férfi idén márciusban egy nagykanizsai szupermarket előtt többekkel italozott, de agresszívé vált és egyik  társát többször megveréssel fenyegette, bár akkor a verekedést a többiek megakadályozták

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Disznókkal etették meg a lómaradványokat

2015.07.16

lohus-botrany.jpgVádat emeltek a lóhúsbotrány gyanúsítottjai ellen, négy ember ellen letöltendő börtönbüntetésre tett indítványt az ügyészség. Budapesti húsboltokban lóhúst és rossz minőségű marhahúst árusítottak kiváló minőségű marhahúsként.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Továbbra is előzetesben marad a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság gyanúsítottja

2015.07.11

zalaegerszeg-gyilkossag-elozetes-1.jpgA bíróság szerint a cselekmény életfogytig tartó szabadságveszéssel fenyeget, megalapozottan feltehető, hogy a vádlott jelenléte az eljárási cselekményeknél más módon nem biztosított.

 

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Pisztoly csövét dugta barátnője szájába a féltékeny nagykanizsai férfi

2015.07.08

gazpisztoly.jpgA pisztolyt a sértett fejéhez nyomta és követelte az üzenetek előhívását. A sértettet kérése ellenére sem engedte haza, a menekülni próbáló sértettet megragadta, táskája tartalmát földre borította, telefonját földhöz vágta, a sértettet pedig a hálószobába tuszkolta.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Bombariadó a Zalaegerszegi Törvényszéken

2015.06.24

zalaegerszeg-torvenyszek.jpgSzerdán nem sokkal 11 óra előtt egy ismeretlen személy telefonált a Zalaegerszegi Törvényszékre, s közölte: „Bombát helyeztem el az épületben, s az 10 perc múlva robban...”.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Kamuból riasztották a Lenti tűzoltókat

2015.06.22

lenti-tuzoltosag.jpgAz esettel összefüggésben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szabálysértési feljelentést tett az illetékes rendőrkapitányságon, amely az ügy kivizsgálását követően megküldte az iratokat a Lenti Járásbíróságra, ahol pénteken született meg az elsőfokú döntés.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Zárt tárgyaláson ítéltek el Nagykanizsán egy fegyverrel autót lopó férfit és nevelt lányát

2015.06.19

nagykanizsa-fegyver.jpgA férfi riasztópisztollyal arra kényszerített egy, az autójába éppen beszállni akaró nőt, hogy adja át a kulcsot és üljön be a kocsiba. Ezután a lány hátra ült, és a pisztollyal fenyegette a 33 éves nőt. Indulásuk után nem sokkal megálltak, és a férfi felszólította a nőt, hogy szálljon ki, és adja oda a táskáját.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG

Lövésekkel sem lehetett megállítani a rendőröket veszélyeztető autóst

2015.06.02

zalaegerszeg-rendorokre-tamadt-1.jpgA másik rendőr ekkor a szolgálati fegyverével hat lövést adott le az autó kerekére célozva, de a gumi sérülése ellenére a vádlott a helyszínről nagy sebességgel el tudott menekülni. Menet közben kereket cserélt, és csak egy órával később, Nagykanizsa határában tudták elfogni.

 
Teljes bejegyzés
| Menüpont: BÍRÓSÁG